Orban a discutat cu Putin: "Trăim cele mai periculoase săptămâni ale războiului din Ucraina!"
La inițiativa Budapestei, premierul maghiar Viktor Orban a avut o convorbire telefonică cu președintele rus, Vladimir Putin.
La inițiativa Budapestei, premierul maghiar Viktor Orban a avut o convorbire telefonică cu președintele rus, Vladimir Putin.
Ministrul ucrainean de Finanțe a dat asigurări că, în cazul în care Trump închide robinetul ajutoarelor militare, țara sa poate continua lupta cel puțin până la sfârșitul primului semestru al anului viitor.
Situația: ne aflăm în plină lovitură de stat. O facțiune alcătuită din politicieni, membri din serviciile interne și din presă, sprijiniți/îmboldiți de forțe din exterior, încearcă să arunce România în haos.
Consiliul municipal al orașului Odesa a decis dărâmarea statuii închinate memoriei poetului rus Alexandr Pușkin, monument aflat în patrimoniul UNESCO.
Regimul de la Kiev continuă să spere că peticul de pământ cucerit în Rusia îi va putea servi ca monedă de schimb la viitoarele negocieri.
Dezertările din trupele ucrainene au luat o asemenea proporție încât „paralizează planurile de luptă” ale Kievului, într-un „moment decisiv al războiului”, ceea ce constituie un dezavantaj înaintea unor eventuale negocieri de pace.
Călin Georgescu, candidatul independent la președinția României, care a câștigat primul tur al alegerilor prezidențiale, a făcut o declarație în fața jurnaliștilor, în care a subliniat că va fi un președinte care va pune țara și poporul lui pe primul loc
Escaladarea din Ucraina crește sub ochii noștri de la oră la oră. Cu ultima suflare, Biden a împins SUA și NATO într-un război catastrofal în curtea Rusiei, pe care nu îl pot câștiga.
Deciziile administrației Biden de a permite atacarea Rusiei cu rachete cu rază lungă și de a trimite în Ucraina de mine antipersonal, interzise de convențiile internaționale, în timp ce Rusia a folosit o rachetă intercontinentală vin într-un moment disperat pentru regimul Zelenski.
Așa-zisa aprobare de către Biden a lovirii Rusiei cu rachete cu rază lungă de acțiune este învăluită în mister. Nici Casa Albă, nici Pentagonul, nici Departamentul de Stat nu o confirmă. Dar presa scrie despre ea.
Ucraina a lansat miercuri în Rusia o salvă de rachete de croazieră britanice Storm Shadow, cea mai recentă armă occidentală pe care i s-a permis să o folosească asupra țintelor rusești, la o zi după ce a lansat rachete americane ATACMS
Vladimir Putin ar avea un plan de rupere a Ucrainei în trei bucăți pe care ar urma să i-l prezinte lui Donald Trump și Occidentului.
Deputatul republican a spus că permiterea Ucrainei de a folosi rachete americane împotriva Rusiei este un act neconstituțional, pentru care Biden poate fi pus sub acuzare.
Orice propunere de înghețare a conflictului este inacceptabilă pentru Rusia, a declarat Dmitri Peskov, purtătorul de cuvântul al lui Vladimir Putin.
Într-un discurs recent al lui Donald Trump, distribuit de Alex Jones, președintele nou ales al SUA avertizează că omenirea nu a fost niciodată mai aproape de Al Treilea Război Mondial decât astăzi, spunând ca prioritatea urgentă trebuie să fie stabilirea păcii.
În această vară, RAND Organization a dat publicității o evaluare a strategiei naționale a SUA. Concluziile sale sunt devastatoare.
Este limpede că lumea nu va mai fi la fel după reînscăunarea lui Donald Trump la Casa Albă. Deja, se vede cum cade tencuiala de pe vechea construcție mondială.
Amiralul Rob Bauer, președintele Comitetului Militar al NATO a scăpat porumbelul din gură: doar arsenalul nuclear al Rusiei a descurajat Alianța să intervină terestru în Ucraina.
Fiul cel mare al președintelui ales al SUA l-a avertizat pe președintele Ucrainei că a început numărătoarea inversă până când își va pierde tainul.
Hotărât lucru, Ucraina a intrat într-o zodie proastă: toți aliații care îi declarau iubire fără margini și condiții, încep să se dea la fund.
UNDE E FRAUDA? - Aceasta e întrebarea fundamentală și cheia pentru a înțelege alegerile din America.
Cercurile guvernamentale de la Kiev sunt din ce în ce mai descurajate de modul în care evoluează războiul, iar majoritatea populației dorește începerea de negocieri.
După ce ierarhului de la Bănceni i s-a făcut rău, ieri, în timpul mascaradei judiciare înscenate de regimul Zelenski, astăzi nu a putut fi prezent la o nouă înfățișare.
Pe 30 octombrie, când a avut loc o nouă înfățișare a procesului politic care îi este intentat ierarhului de la Bănceni, acestuia i s-a făcut rău și a fost nevoie de o ambulanță care să-l ducă la spital.
Invitat la postul de televiziune Rusia 1, la o emisiune de știri, premierul slovac, care a supraviețuit unui atentat în luna mai, a făcut o serie de declarații incendiare.
Președintele rus Vladimir Putin a lansat astăzi noi exerciții majore implicând arme nucleare strategice pe fondul „tensiunilor geopolitice și amenințărilor externe tot mai mari”.
Viteza cu care forțele armate ruse ocupă teritoriile ucrainene a crescut în mod constant în ultimele luni, fiind la fel de mare ca în martie 2022.
În loc să se prăbușească, așa cum credea Occidentul, ca urmare a regimului de sancțiuni pe scară largă, după invadarea Ucrainei, economia Rusiei merge cu toate motoarele.
Invazia Rusiei, în februarie 2022 și conflictul armat care a urmat au agravat situația demografică a Ucrainei, care și așa era critică, a declarat Florence Bauer, șefa Fondului ONU pentru Populație pentru Europa de Est.
Pe frontul ucrainean, care stă să se prăbușească de la o zi la alta, criza cea mai disperată este cea a forțelor umane, care dispar în mașina de tocat carne a războiului.
Autor al cărții de mare succes Défaite de l'Occident (Înfrângerea Occidentului), sociologul și antropologul francez Emmanuel Todd este faimos și pentru că a prezis, cu mulți ani înainte de evenimente, prăbușirea URSS și criza financiară din 2008.
Un raport al organizației ucrainene OSINT, citat de publicația de asemenea ucraineană Strana, arată situația dezastruoasă de pe front.
După ce Turcia, țară NATO, a depus cerere oficială de aderare la grupul economic condus de Rusia și China, și Serbia pare să urmeze aceeași cale.
Sunt motive profunde pentru care NATO se clatină, în ciuda aparențelor. Cel mai important motiv este că NATO s-a extins fără să acorde atenție necesității de a fi o alianță defensivă credibilă.
Armata franceză antrenează în prezent o brigadă de 2.300 de soldați ucraineni în estul Franței.
Ierarhul de la Bănceni a adresat vineri un mesaj video către președintele Ucrainei, cerându-i să îi dea drumul fiului său care a fost mobilizat cu forța.
Plenul Parlamentului a votat solicitarea președintelui Iohannis pentru găzduirea pe teritoriul național a facilități de instruire în domeniul maritim prin sprijinirea procesului de instruire a militarilor infanteriei marine ucrainene
Prejudecățile impregnate de cultura de Hollywood ne împiedică să înțelegem lucrurile la adevărata lor gravitate.
Cancelarul Germaniei intenționează să îi telefoneze președintelui Rusiei „în săptămânile următoare”. Ar fi primul lider occidental care reia legăturile cu Rusia.
„Instituțiile și cadrele de lucru globale sunt azi total inadecvate pentru a face față acestor provocări complexe, chiar existențiale. Și nu e deloc surprinzător, acele instituții s-au născut într-o eră demult apusă, pentru o lume demult apusă.” - Secretarul General ONU, Antonio Guterres