Summit-ul pentru Pace în Ucraina se transformă într-un Bal Ecumenist
Volodimir Zelenski a anunțat că l-a invitat personal pe Patriarhul Ecumenic al Constantinopolului să participe la summit-ul de pace din Elveția.
Volodimir Zelenski a anunțat că l-a invitat personal pe Patriarhul Ecumenic al Constantinopolului să participe la summit-ul de pace din Elveția.
Președintele Macron devine pe zi ce trece tot mai vocal în legătură cu implicarea trupelor francez terestre în Ucraina.
Complexul militar-industrial pare să fi infiltrat decisiv tabăra lui Donald Trump, semn că Sistemul este dispus să accepte un nou mandat al fostului președinte.
Un vânt rece de Moarte bate prin lume. Cineva a stabilit că suntem prea mulți și trebuie să fim decimați.
De la catedrala Sfânta Sofia din Kiev, președintele Ucrainei a transmis un ciudat mesaj de felicitare către poporul său.
Administrația Biden a lansat recent o acuzație oarecum bizară la adresa Rusiei, privind folosirea „armelor chimice” în Ucraina.
Cu șase luni înainte de alegeri, în Statele Unite se întâmplă lucruri ciudate: în paralel cu o descotorosire de Joe Biden, Sistemul dă semne că a ajuns la o înțelegere cu Donald Trump.
Deși, în mod uimitor, a sprijinit noul pachet de 61 de miliarde pentru Ucraina, Trump rămâne un mare pericol pentru Mașina de Război în caz de revenire la Casa Albă. De aceea, trebuie anihilat.
Niciodată de când au zburat prima dată, în 1974, avioanele F-16 nu au fost nevoite să opereze pe un teren de luptă atât de periculos cum va fi cel din Ucraina.
Scena politică din Hexagon a luat foc după ce președintele francez a sugerat crearea unui sistem comun de apărare a UE dotat inclusiv cu arme nucleare.
Cu ocazia comemorării catastrofei din 26 aprilie 1986 de la Cernobîl, liderul ucrainean a cerut comunității internaționale să facă presiuni asupra Rusiei pentru a restitui Centrala de la Zaporojie.
Colonelul Macgregor îl acuză pe Trump a făcut jocul „pușculițelor de la Washington” sprijinind legea de finanțare a războaielor din Ucraina și Israel. „O greșeală care îl va bântui multă vreme.”
Un contingent alcătuit din 20.000 până la 25.000 de militari ruși din trupele de parașutiști participă luni la asaltul asupra orașului Ceasov Iar în provincia Donețk din estul Ucrainei
„Ajutorul pentru Ucraina nu este bun doar pentru Ucraina. Este bun pentru propria noastră economie.” Aceste cuvinte rezumă perfect de ce America plusează în Războiul prin procură din Ucraina.
Cine își închipuie că, în America, țicneala începe și se sfârșește la Casa Albă este un naiv. Cu mici excepții, întreaga clasă politică de pe Potomac pare scăpată de la balamuc.
Chestiunea ajutorului Statelor Unite pentru Ucraina continuă să tulbure apele în Congresul de la Washington, în plin an electoral.
Cel mai șocant aspect al războaielor din Ucraina și Orientul Mijlociu care amenință, fiecare în parte, să escaladeze într-o conflagrație mondială, este că nimeni nu pare să dorească în mod real pacea.
După doi ani, tonul triumfalist al presei occidentale în legătură cu soarta războiului din Ucraina a fost înlocuit de ceva care seamănă foarte bine cu un bocet.
Rusia va fi invitată să participe la ceremoniile dedicate celei de-a 80-a aniversări a Debarcării Aliaților în Normandia din 6 iunie 1944.
Războiul din Orient seamănă tot mai mult cu Războiul din Ucraina. Poate pentru că sunt opera aceluiași scenarist. Poate și pentru că personajele principale seamănă leit. Netanyahu și Zelenski par scoși din aceeași matriță.
Rusia nu a respins niciodată o soluționare pașnică a conflictului din Ucraina, dar consideră conferința cu tematică ucraineană, organizată în Elveția fără participarea Rusiei, un „spectacol ciudat”, i-a transmis președintele rus omologului său din Belarus, în timpul discuțiilor de la Moscova
Pentru a câștiga războiul cu Rusia, Ucraina are nevoie de ajutoare cu mult mai mari decât sunt capabile să îi ofere Statele Unite.
Imediat după revoluția din februarie 1917, la 17 martie, la Kiev ucrainenii și-au proclamat autonomia în cadrul unei Rusii Federative, sub forma Republicii Populare Ucrainene (R.P.U.), cu o majoritate socialistă în Parlament.
Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a afirmat că Ucraina ar putea fi nevoită, în cele din urmă, să ajungă la un compromis cu Rusia pentru a pune capăt războiului „într-un viitor apropiat”.
Sigur că te simți măgulit când un profesor ca John Mearsheimer, unul dintre cei mai mari geopoliticieni ai lumii și un adept al realismului politic (realpolitik), îți confirmă luna trecută un articol din ActiveNews de acum un an.
„Ucraina va deveni membră a NATO.” Declarația îi aparține secretarului de stat american Antony Blinken și a fost făcută joi, la Bruxelles, cu ocazia împlinirii a 75 de ani de la înființarea NATO.
De doi ani încoace, cuvântul de ordine al Occidentului este că Rusia trebuie împiedicată să câștige acest război. Cu orice preț.
Serviciul rus de securitate (FSB) a anunțat anihilarea unei rețele care a încercat introducerea în țară de substanțe explozibile din Ucraina ascunse în icoane și obiecte de cult ortodoxe.
Un comunicat al Ministerului Afacerilor Externe de la Moscova susține că toate urmele crimelor masacrului de săptămâna trecută, în care au murit 143 de persoane, duc către regimul de la Kiev.
Fostul judecător Andrew Napolitano l-a avut ca invitat, marți, 26 martie, la emisiunea sa, „Judging Freedom”, pe analistul militar Scott Ritter. Dezbaterea a fost incendiară.
Comisia specială de anchetă care investighează masacrul de la sala Crocus din Moscova a anunțat că a primit primele dovezi ale implicării Ucrainei în atacul terorist.
Masacrul din Gaza începe să semene tot mai mult cu măcelul din Ucraina. Ca două filme proaste făcute de același regizor îngust la minte.
S-ar părea ca nu rușii sunt cei mai mari dușmani ai soldaților ucraineni care luptă pe front, ci jocurile de noroc pe internet.
Un articol semnat de Christoph Schiltz, corespondentul de la Bruxelles al influentului ziar german, explică de ce conflictul din Ucraina nu mai are zile multe.
Un întreg stol de coincidențe și elemente bizare înconjoară catastrofa petrecută marți în Statele Unite.
Liderul francez este tot mai agitat: după ce a propus ca țările NATO să trimită trupe să lupte în Ucraina, acum pleacă în Brazilia pentru a-l convinge pe omologul său să sprijine Kievul.
Unde dai și unde crapă. Atacul terorist de la sala Crocus din Moscova ar putea avea un efect pervers cu totul neașteptat.
Departamentul de Stat de la Washington a oprit publicarea unei declarații a Grupului celor Șapte care declara recentele alegeri din Rusia drept o „farsă”.
În ciuda dezmințirilor, se pare că planul liderului francez de a trimite trupe pe teritoriul Ucrainei merge netulburat mai departe.
Fostul șef al Statului Major al armatei poloneze, generalul Rajmund Andrzejczak a declarat că înlocuirea lui Zalujnîi cu Sîrski nu rezolvă marile probleme cu care se confruntă Ucraina.