S-a sudat lanțul de iubire? - Scholz vrea să îl sune pe Putin
Cancelarul Germaniei intenționează să îi telefoneze președintelui Rusiei „în săptămânile următoare”. Ar fi primul lider occidental care reia legăturile cu Rusia.
Cancelarul Germaniei intenționează să îi telefoneze președintelui Rusiei „în săptămânile următoare”. Ar fi primul lider occidental care reia legăturile cu Rusia.
„Instituțiile și cadrele de lucru globale sunt azi total inadecvate pentru a face față acestor provocări complexe, chiar existențiale. Și nu e deloc surprinzător, acele instituții s-au născut într-o eră demult apusă, pentru o lume demult apusă.” - Secretarul General ONU, Antonio Guterres
Donald Trump s-a angajat vineri să soluționeze războiul declanșat de Rusia împotriva Ucrainei dacă va câștiga alegerile prezidențiale din 5 noiembrie, declarație făcută la New York alături de președintele ucrainean Volodimir Zelenski
Zelenski se întoarce din SUA fără să fi atins nici unul dintre obiectivele pe care și le-a propus la plecare. Iar sfârșitul războiului pare mai aproape.
„Cred că ne aflăm mai aproape de pace decât bănuim”, a declarat Zelenski triumfător, imediat ce a pus piciorul în America.
După ce a scăpat ca prin urechile acului dintr-un atentat în care a fost rănit grav, în luna mai, premierul slovac este pândit în continuare de moarte.
Într-un discurs electoral ținut la Savannah, Georgia, fostul președinte și actual candidat a ridicat o întrebare crucială care ar trebui să ne pună pe gânduri pe toți.
De doi ani și jumătate, țara noastră se autosabotează sistematic pe altarul luptei împotriva lui Vladimir Putin, fiind chiar la un pas de a intra în război. Vreți să știți ce fac ceilalți „aliați”?
Două tentative de asasinat în două luni asupra unui fost președinte și actual candidat. Și o ploaie de amenințări fățișe cu eliminarea fizică... Ai zice că vorbim de o țară bananieră. Dar nu: este America, farul mondial al libertății și democrației.
Escaladarea spre al Treilea Război Mondial și un Armageddon nuclear pare să cunoască un respiro... Dacă nu cumva avem de-a face cu un nou tertip propagandistic.
Răspunsul la întrebările „cine deține Ucraina?” și „cine va beneficia de pe urma confiscării resurselor acesteia?” exclude luarea în calcul a intereselor oamenilor obișnuiți, fiind servite interesele actorilor globalismului, instaurat de Statul Subteran.
Liderul Bisericii Ortodoxe Ruse, Patriarhul Kirill, a fost la un pas de leșin, în timpul desfășurării unei procesiuni anuale
Mizând pe cozile de topor de la București, ahtiate să primească binecuvântarea Licuriciului în an electoral, Seniorii Războiului par să fi pregătit un scenariu sumbru pentru România.
„Războiul e o escrocherie. Dintotdeauna a fost așa... Este singura escrocherie în care profiturile sunt calculate în dolari, iar pierderile în vieți omenești.” – Smedley Butler
Statele Unite și Marea Britanie, de comun acord, au decis să facă pasul care poate arunca în aer întreaga planetă.
Cancelarul german lucrează la un plan de pace pentru Ucraina, care ar implica păstrarea de către Rusia a teritoriilor ucrainene ocupate.
Veniturile Rusiei din vânzările de petrol și gaze au crescut în luna august cu 20% față de aceeași lună a anului trecut, ajungând la 8,7 miliarde de dolari.
Pentru gașca de la Davos, un război mondial este o variantă „win-win”, atâta timp cât nu se ajunge la un holocaust nuclear și nu sunt nimicite statele lor totalitare, create cu atâta efort.
Rușii trec ca prin brânză prin liniile ucrainene, în Donbas și avansează cu mare rapiditate spre Nipru. De ce nu reacționează Kievul?
Washingtonul ar fi în ceață în privința planurilor Ucrainei privind teritoriile ocupate în regiunea Kursk din Rusia.
În ciuda entuziasmului occidental, la Moscova nu este nici o panică în legătură cu evenimentele din regiunea Kursk.
Un subiect despre care se vorbește prea puțin: ultimii patru președinți americani au executat asasinate în afara granițelor, fără nici un drept legal sau moral.
Devine tot mai evident că în 2024 avem un cu totul alt Trump față de cel din 2016 și de cel din 2020. Unul mult mai puțin conservator și naționalist și mult mai pe placul Davosului.
În decembrie 1944, nemții au încercat o manevră militară surprinzătoare care putea schimba dramatic soarta celui de-Al Doilea Război Mondial.
Zelenski a scăzut vârsta de la care te poți înrola în armată de la 17 la 25 de ani, a agravat pedepsele pentru cei care părăsesc obligațiile de soldat. De asemenea, s-a început antrenarea femeilor pentru front
Primele avioane F-16 au ajuns în Ucraina. Zelenski nu a ratat ocazia să se pozeze cu ele și – ca de obicei – să ceară mai multe.
Lui Joe Biden i-a scăpat porumbelul din gură...
Le Monde a publicat un foarte interesant interviu cu președintele Ucrainei, în care acesta vorbește despre lucruri pe care, în urmă cu câteva săptămâni, el însuși le-ar fi calificat drept trădare.
Rusia a desfășurat simultan, pentru prima dată, trei submarine capabile să transporte rachete de croazieră, transmite purtătorul de cuvânt al Marinei Ucrainene, Dmytro Pletenchuk, pe Facebook.
Congresmenii americani au cinstit cu nu mai puțin de 58 de genuflexiuni acompaniate de aplauze și urale însuflețite discursul oaspetelui lor, premierul Israelului, Benyamin Netanyahu.
Șansele tot mai mari ca Donald Trump să devină președinte, precum și convorbirea telefonică a acestuia cu Zelenski par să fi schimbat radical modul de a gândi al regimului de la Kiev.
Delegația Rusiei la Jocurile Olimpice din capitala Franței va număra doar 15 sportivi, față de 330 câți a avut la precedentele Jocuri de la Tokyo, în 2021.
Odată cu creșterea exponențială a șanselor ca Donald Trump să revină la Casa Albă, după alegerile din noiembrie, narațiunea Războiului din Ucraina se schimbă încet, dar sigur.
În timpul „pandemiei”, Donald Trump s-a lăudat că dă în timp record vaccinuri la toată lumea. A fost greșeala vieții lui. Acum se laudă că aduce pacea în timp record. Ce șanse are să reușească?
România a semnat cu Ucraina un acord bilateral de securitate. România a fost reprezentată de președintele Klaus Iohannis, iar Ucraina de președintele Volodimir Zelenski. Documentul a fost semnat la Washington, în marja summitului NATO.
Rusia va dezvolta un răspuns militar la planul Statelor Unite de a desfășura rachete cu rază lungă de acțiune în Germania, a declarat joi viceministrul de Externe Serghei Riabkov, citat de presa oficială de la Moscova
Prim-ministrul britanic Keir Starmer a declarat miercuri, în drumul său spre summitul NATO de la Washington, că Ucraina poate utiliza rachetele furnizate de Regatul Unit pentru a lovi ținte ruse
Celebrul blogger american Jackson Hinkle susține că o rachetă americană de apărare antiaeriană Patriot a lovit un spital din Kiev.
În Bulgaria, a fost ales un nou patriarh. Acesta se împotrivește ambițiilor „papiste” ale Patriarhului Constantinopolului, care își dorește să fie pentru lumea ortodoxă ceea ce este Suveranul Pontif pentru catolici.
Mai multe angajate ale Forumului Economic Mondial (FEM) l-au învinuit public pe Klaus Schwab de comportament nepotrivit și că dădea tonul unei atmosfere promiscue.