Efectul Ucraina: Mitul Net Zero se prăbușește cu rapiditate
Proiectele de „energii refolosibile” sunt abandonate într-un ritm nemaivăzut până acum. Tendința s-a accelerat din luna iulie a acestui an.
Proiectele de „energii refolosibile” sunt abandonate într-un ritm nemaivăzut până acum. Tendința s-a accelerat din luna iulie a acestui an.
Războiul din Israel a răsturnat masa de joc. La Washington, s-a terminat cu faimosul „sprijin atât cât va fi necesar” acordat Kievului. Ponoasele le trage România.
Cum a venit Zelenski în România, cum a căzut Drona.
Războiul din Ucraina și noul conflict din Israel au demonstrat că tehnologia ultrasofisticată nu constituie un avantaj decisiv pe câmpul de luptă.
Alexei Arestovici, fost consilier prezidențial al lui Zelenski, a declarat că Statele Unite consideră inacceptabile atacurile autorităților la adresa Bisericii Ortodoxe Ucrainene.
Au trecut aproape douăzeci de luni de la invazia Rusiei în Ucraina. În tot acest timp, Volodimir Zelenski a colindat lumea în căutare de ajutor. Numai în România nu a ajuns.
Sprijinul occidental pentru Kiev se topește văzând cu ochii. Totuși, nu există nici un fel de negocieri care să ducă la o soluționare controlată a crizei. Riscul este imens.
Președintele rus a emis o uimitoare teorie privind cauza morții lui Evgheni Prigojin, comandantul grupului de mercenari Wagner.
Sarah Ashton-Cirillo a apărut într-un clip video în care susține că a fost reinstalat(ă) în poziția de purtător de cuvânt al Forțelor de Apărare Teritoriale (FAT), după ce a fost suspendat(ă) luna trecută.
Margarita Simonian, redactor șef al agenției de presă Russia Today, a făcut o afirmație halucinantă: Rusia ar trebui să detoneze o bombă nucleară deasupra Siberiei pentru a descuraja Occidentul.
Președintele va fi chemat să dea socoteală în fața Congresului american în legătură cu Războiul din Ucraina.
O postare a lui Elon Musk pe platforma sa X (Twitter) în care ia peste picior obiceiul lui Zelenski de a cerși bani fără încetare a provocat furtună în Ucraina.
Anul 2023 trebuia să fie anul Contraofensivei. Și al dezrobirii Ucrainei. Inclusiv al Crimeii. Așa ni s-a spus de la Kiev, de la Washington, de la Bruxelles. De la Paris, de la Berlin și de la București
Partidul naționalist Smer, care se opune războiului din Ucraina și trimiterii de arme regimului de la Kiev, a obținut o victorie detașată în fața Stângii progresiste și are mari șanse de a forma o alianță guvernamentală.
Cu spectrul unei „închideri” a guvernului federal din cauza neaprobării bugetului pe anul viitor, președintele Camerei Reprezentanților a avansat o propunere sumbră pentru regimul Zelenski.
Președintele Ceceniei, Ramzan Kadîrov, a declarat că, la întâlnirea de joi cu Vladimir Putin, acesta i-a promis că va construi o nouă moschee la Moscova.
Asistăm la o vastă operațiune de relativizare a lui Dumnezeu!
Cel mai fascinant om din lume – De ce este presa într-o stare mizerabilă – Guvernul nu mi-a dat voie să fac un interviu cu Putin – Cine conduce America – Ce șanse are Trump
Faimoasa „artistă” satanistă americană Marina Abramovic a declarat că Volodimir Zelenski a rugat-o să acționeze ca ambasadoare a țării sale pentru a-l ajuta să reconstruiască școlile distruse și a reprezenta interesele copiilor.
„Presiunea aliaților începe să facă ravagii asupra lui Volodimir Zelenski.”
Președintele Camerei Reprezentanților a declarat că i-a refuzat liderului ucrainean cererea de a se adresa Camerelor reunite ale Congresului și nu i-a făcut nici o promisiune privind ajutoarele viitoare.
Fostul repetent a îmbătrânit urăt: cu fața schimonosită de ură, bate isteric din picior și terorizează călătorii... O amenință inclusiv pe Mamițica.
Prelungirea unilaterală de către Polonia a embargoului asupra cerealelor ucrainene a șifonat grav relațiile dintre Kiev și cel mai fidel și fervent aliat al său, Varșovia.
Volodimir Zelenski a descins din nou în Statele Unite. De data aceasta, însă, nu mai este întâmpinat doar cu zâmbete și flori.
Pacea în Ucraina pare astăzi mai improbabilă decât colonizarea planetei Marte.
Paradigma războiului s-a schimbat îngrijorător la Washington. Noua mantră pare să fi devenit: escaladarea conflictului cu Rusia până la ultimele consecințe!
Dacă femeile ucrainene aflate la vârsta procreării care au fugit din cauza războiului nu se întorc în țară, atunci Ucraina riscă să dispară ca nație.
Se vorbește despre o renaștere economică a Ucrainei asemănătoare celei din Germania de Vest după Al II-lea Război Mondial. Este o utopie.
Asistăm la o schimbare dramatică de discurs la București: brusc, România nu mai este în siguranță; brusc, umbrela NATO are găuri.
În primele ore ale dimineții de miercuri a avut loc un atac ucrainean masiv asupra portului Sevastopol, principala bază a Flotei rusești de la Marea Neagră.
Agresivitatea liderului de la Kiev a depășit orice limită. Disperat să prelungească războiul – și odată cu el cariera politică – Zelenski amenință că refugiații ucraineni vor destabiliza Occidentul, dacă aliații nu trimit armele cerute..
Pe 15 septembrie expiră embargoul asupra cerealelor ucrainene pe care Comisia Europeană l-a agreat pentru cinci țări UE, printre care și România.
Aflată în vizită în Ucraina, Annalena Baerbock, șefa diplomației germane, a fost umilită groaznic de Dmitro Kuleba, expertul în drone și mitocănii de la Kiev.
Miliardarul american a respins o „cerere de urgență” a regimului de la Kiev de a oferi acces strategic la rețeaua sa de sateliți Starlink în scopul unei operațiuni militare de proporții în Marea Neagră.
Liudmila Filipovici, membră a Comisiei de Stat pentru Politici Etnice (CSPE), a deplâns faptul că ucrainenii nu trec în masă la nou creata Biserică Ortodoxă a Ucrainei.
Războiul este o catastrofă pentru Ucraina din toate punctele de vedere.
Un Scorpion voia să treacă pe malul celălalt al unei ape. Neputând să înoate, el roagă o Broscuță să îl ia în spate și să îl traverseze apa.
Oleksii Reznikov, care a condus ministerul Apărării de la Kiev după invazia Rusiei în februarie 2022, și-a înaintat luni demisia la cererea președintelui ucrainean.
Europa și Statele Unite sunt măcinate de o criză multiplă: politică, economică, militară, culturală... Cel mai grav aspect al crizei îl reprezintă însă ruptura ireconciliabilă dintre Conducători și Popor.
Capul Bisericii Ortodoxe a Ucrainei, mitropolitul Epifanie Dumenko, a fost primit de Patriarhul Ecumenic al Constantinopolui, Bartolomeu.