Subiecte: Religia în România
Tabloul votiv de la Mănăstirea Voroneț

10 ianuarie 1475: Bătălia de la Podul Înalt, considerată cea mai mare BIRUINȚĂ a creștinilor în fața unei armate islamice. Ștefan cel Mare: Vom lupta până la moarte pentru credința creștinească. VIDEO

Pe 10 ianuarie 1475, armata Sfântului Ștefan cel Mare a zdrobit corpul expediționar otoman, în bătălia de la Podul Înalt. Atunci, aproximativ 40.000 de luptători musulmani au pierit în luptă, aceasta fiind considerată cea mai grea înfrângere a unei armate islamice în fața uneia creștine.

Foto: Dinu Lazăr / Mărturisitorii.ro

10 august: 20 ani de la trecerea la Domnul a Părintelui Constantin Galeriu, unul din marii stâlpi ai Bisericii Ortodoxe în București. Despre Ortodoxie și Națiune: Sunt unii care vor să ne ignorăm valorile și să le dăm pe sticlele colorate ale altora

Pe 10 august se împlinesc 20 ani de la trecerea la Domnul a Părintelui Constantin Galeriu. La înmormântarea sa au participat mii de persoane, în frunte cu Patriarhul Teoctist, însuși. Este înhumat la Biserica Sfântul Silvestru din Capitală.

FOTO: DPA/R.Ghement

Pentru uz intern, Victor Ponta face poze cu monahii din Sfântul Munte Athos, ca să arate „ce bun creștin” este el. Pentru „uz extern” se declară, din nou, împotriva protejării familiei și a căsătoriei

Fostul premier al României și actual președinte al Partidului Pro România, Victor Ponta, a criticat într-un interviu acordat publicației Euroactiv, organizarea de către PSD a Referendumului pentru familie, precum și faptul că acest partid „se comportă precum polonezii conservatori” .

Cuvȃnt puternic al părintelui Arhim. Hrisostom, de la Mȃnăstirea Sihăstria Putnei: „Cu cine să cȃștige războiul Hristos? Cu noi? Iertați-mă, n-are cum!”

Duminica dinaintea Înălțării Sfintei Cruci a coincis, anul acesta, cu duminica dinaintea începutului noului an școlar. Cu această ocazie, părintele Arh. Hrisostom de la Mȃnăstirea Sihăstria Putnei a ținut un cuvȃnt de învățătură articulat puternic în cea mai dură și mai dureroasă temă a creștinului de azi: comoditatea în credință.

Articol veninos împotriva Bisericii Ortodoxe într-un ziar elvețian: BOR e acuzată că a sprijinit comunismul și fascismul și că duce campanii „în stil rus, pentru familie”. Autorul este istoricul promovat de Liiceanu și GDS la București

Cotidianul elvețian Neue Zurcher Zeitung găzduiește, începând de zilele trecute, un editorial al lui Oliver Jens Schmitt, profesor de istorie la Universitatea din Viena, în care Biserica Ortodoxă Română este atacată violent.