Subiecte: Românii din Transnistria
Foto: Victor Roncea

Ce au strigat unii dintre cei mai frumoși români din Basarabia, aflați în cușcă la Tiraspol: Te iubim, popor român! Arestarea și eliberarea după 15 ani de temniță a Eroilor Români din Transnistria. 2 și 4 iunie în Istoria recentă a României mici. VIDEO

Așa cum sfinți români pășesc printre noi neștiuți, asigurând rezistența și mântuirea neamului prin jertfa și rugăciunile lor, tot așa, fără prea mult zgomot, adevărați eroi luptă, cu smerenie, pentru România. Și sunt aprig pedepsiți pentru aceasta.

Dl. Ioan Lăcătușu a fost premiat de Academia Română la finalul anului 2022

România nu aplică principiul reciprocității în apărarea românilor din Ucraina și din jurul granițelor tarii. Probleme grave evidențiate de dr. Ioan Lacătușu - VIDEO

Liderul românilor din Covasna și Harghita, dr. Ioan Lăcătușu, trage un semnal de alarmă asupra pericolului dispariției identității naționale în țările din jurul României, unde trăiesc, de secole, milioane de conaționali. România se arată indolentă în privința soartei românilor din țări ca Ungaria, Serbia, Bulgaria, Ucraina.

Foto: Tudor Iovu

Perversiunea morală sau ipocrizia cu ștaif a președintei Maia Sandu

Să înțelegem că sutele de luptători de la Nistru care au eliberat de câteva ori Tighina și Dubăsariul au fost trădați și lăsați să moară în bătaia gloanțelor trase de armata lui Lebed de niște simpli „hoți” de la Chișinău? Or, ăștia constituiau agentura rusească aflată în chiar fruntea Ministerului Securității Naționale de atunci și în celelalte structuri de forță ale Chișinăului care își coordonau perfect acțiunile cu KGB-ul de la Tiraspol și Moscova?