De ce trăim atât de prost? – Un răspuns
De ce în România, încă mare producătoare de energie, facturile la electricitate au atins cote atâtt de mari? De ce Uniunea Europeană are, cu 0,9% , cea mai mică creștere economică din lume?
De ce în România, încă mare producătoare de energie, facturile la electricitate au atins cote atâtt de mari? De ce Uniunea Europeană are, cu 0,9% , cea mai mică creștere economică din lume?
Aproape 410.000 de copii vor beneficia din partea statului român de un sprijin de 500 de lei pentru preșcolarii și elevii din familii cu probleme materiale. România încă se luptă cu o rată a abandonului școlar extrem de ridicată, iar 41% dintre copiii țării încă trăiesc în sărăcie.
UE 2023: în Austria se vorbește despre sărăcie, foame și frig…
N-am înțeles niciodată pornirea unora împotriva bogătașilor la modul general, indiferent dacă există vreo suspiciune sau nu în privința modului de îmbogățire, personal n-am să fac niciodată apologia sărăciei, nu cred să fie vreun obiectiv demn de urmărit.
O bătrânică de 84 de ani din Alba a furat 3 pateuri și 6 pliculețe de ciocolată caldă, pentru nepoți. Valoarea prejudiciului produs este în cuantum de 26.07 lei, acesta fiind recuperat prin restituirea bunurilor sustrase.
Am fost cu Ajunul. E uriașă sărăcia. Mai ales între bătrânei. 90% dintre case au doar strictul necesar, lucruri foarte vechi, spălate de o sută de ori. Și vorbesc de un oraș, și de un cartier unde un teren de casă mic e 70 de mii de euro.
Cine și-ar fi imaginat că falnicul Occident, mândria lumii, piscul civilizației, se va prăbuși în numai doi ani?
Atât pandemia, cât și măsurile cumplite care vor urma, în numele stopării încălzirii globale, nu sunt decât instrumente pentru sărăcirea și supunerea populațiilor, consideră prof. dr. Leon Zăgrean. Acesta avertizează asupra zombificării
Aproape 40% din populația României este expusă riscului de sărăcie și excluziune socială, iar circa 24% din români raportează...
Aproape 40% din populația României este, conform datelor Eurostat publicate luni, expusă riscului de sărăcie...
Chiar dacă România a înregistrat o creștere economică anuală solidă, câștigurile economice înregistrate nu au fost distribuite echitabil.
Nivelul de sărăcie al românilor este în scădere, dar inegalitatea veniturilor rămâne cea mai mare din Uniunea Europeană.
Premierul Dacian Cioloș a declarat, marți, că sărăcia este rezultatul corupției și al modului în care sunt alocate resursele publice.