Subiecte: Sfintele Paști
Fotografii de la Botezul Domnului 2021 cu IPS Teodosie de Arhid. Valentin Vădănoiu

Cristina Leordeanu: Să nu uităm! Ziua de Bobotează a anului 2021, după care Arhiepiscopul Tomisului a fost cercetat penal pentru ”zădărnicirea combaterii bolilor”. ÎPS Teodosie la aducerea crucilor: ”Au făcut vaccinul anticoronavirus înotând în mare!”

Atunci, când - de asemenea să nu uităm nici ce presiune era -, la Constanța a fost procesiune de la Catedrala Sfinții Apostoli Petru si Pavel până în Portul Tomis, exact după rânduiala din anii precedenți. Iar în Portul Tomis au fost

PS Ambrozie al Giurgiului de Sfintele Paști: Adevărul și buna cuviință au fost înlocuite cu impostura. Normalitatea este forțată să se supună anormalității, curajul este obligat să lase locul compromisului laș, valorile sunt puse la zid. VIDEO

„ÎNVIEREA DOMNULUI - REALITATEA ULTIMĂ A EXISTENȚEI NOASTRE” se intitulează Pastorală la Învierea Domnului a Preasfințitului Ambrozie, Episcopul Giurgiului, care a sărbătorit noapte de Înviere alături de sute de credincioși la Sfânta Mănăstire Comana.

Când Mântuitorul a coborât de ÎNVIERE în minele și iadul TEMNIȚELOR BOLȘEVICE, alături de Părintele Justin și alți martiri ai neamului românesc: O lumină a trecut peste inima mea și am strigat tare: HRISTOS A ÎNVIAT, FRAȚILOR!

Azi noapte Iisus mi-a intrat în celulă. O, ce trist și ce-nalt părea Crist! Luna venea după El, în celulă Și-L făcea mai înalt și mai trist.– Unde ești, Doamne ? Am urlat la zăbrele. Din lună venea fum de cățui… M-am pipăit… și pe mâinile mele, Am găsit urmele cuielor Lui.

Părintele Justin: Creștinul ortodox este împăratul cerului și al pământului. Singura grijă aceasta este: să-L ai mereu pe Hristos înviat în inima ta! HRISTOS A ÎNVIAT!

Să dea Dumnezeu ca Patimile Domnului și suferințele și persecuțiile neamului nostru să ne dea tăria să înfrun­tăm necazurile acestor vremuri, ca să putem rămâne așa cum ne-am născut în Tradiția noastră ortodoxă și să nu ne rătăcească nimeni cu învățături străine de duhul evanghelic.

IPS Teodosie este de acord cu aceeași dată a Sfintelor Paști și pentru catolici. Dacă vor să îl serbeze la data cea adevărată a Învierii Domnului: atunci când vine Sfânta Lumină. VIDEO de la Adriana Bahmuțeanu

IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, care va sărbători Învierea tradițional, la malul mării, păstrând simbolistica venirii Sfântului Apostol Andrei pe tărâmuri dobrogene, a avut o intervenție pe tema calendarului în emisiunea cunoscutei jurnaliste Adriana Bahmuțeanu.

Încă un preot pune lucrurile la punct cu privire la Sfânta Lumină: Hotărârile Sinoadelor ecumenice sunt sfinte pentru că ele sunt insuflate de harul Duhului Sfânt. Ion Cristoiu: Comandantul de lagăr Vasile Bănescu n-are nimic sfânt. Ignatie, o catastrofă

Redăm câteva extrase din spusele Părintelui cu privire la scandalul Săptămânii Mari inițat de doi dilemiști și amplificat de „Patriarhul Statului Paralel” - cum inspirat l-a poreclit un internaut pe nenumitul nostru de servicii:

Cum calcula Părintele Justin Pârvu data Paștelui ortodox în închisoare și DE CE data Învierii Domnului nu poate fi alta decât cea sărbătorită de ortodocși: CALCULUL DUMNEZEIESC al SFINȚILOR PĂRINȚI. Părintele Gheorghe Calciu: Demonstrația Învierii - VIDEO

Dincolo de calculul matematic care stabilește Data Paștelui și care pare destul de complicat, există un calcul dumnezeiesc pe care Sfinții Părinți l-au statornicit cu înțelepciune de acum 2000 de ani și va dura până la sfârșitul veacurilor?

Părintele Ioan Istrati: Mă cuprinde o enormă durere și o nesfârșită milă față de cei ce își vând credința adevărată în schimbul banilor, a brunch-urilor bufet suedez și a fonfănelilor teologale docte. Ei își pierd mântuirea prin asta

Este absolut îngrozitor pentru un om, ca el să își vândă veșnicia în schimbul unui post călduț, al unei măriri vremelnice, al unor zorzoane aurii. E eșecul total, e tragedia absolută. De aceea trebuie să nu ne oprim din plâns și din rugăciune pentru ei.

Bulai i se alătură lui Bănescu: Viitorul este ecumenic! Av. Ingrid Mocanu: Miracolul devoalării necredincioșilor deghizați: Baconschi și Papahagi, acești deontologi ai falsei credințe, au fost descoperiți drept corifei de Bulai. NOTĂ: Cei doi l-au plagiat

Bulai, după ce ne-a zis că Fecioara era o mamă surogat și Iisus un copil de pripas, mai are puțin și ne spune că și pe Mântuitor l-a răstignit tot Putin. Ce păcate o avea poporul ăsta, că de fiecare Sfântă Sărbătoare conștientizăm cine ne conduce și cam cum stăm cu școala?

Foto: Info Sud Est

ÎPS TEODOSIE FACE LUMINĂ: ”Au catolicii Sfântă Lumină? N-au. Au alții Sfântă Lumină? N-au. Toți se adună la lumina ortodocșilor”. Despre DILEMIȘTII Papahagi-Baconschi-Bănescu: ”Nu vreau să-i judec că nu e treaba mea, doar îi compătimesc”

„Sigur ca am dori din tot sufletul să se poată repara calendarul și apreciem demersul profesorului Papahagi.” Dar „tare greu este să te lupți cu ignoranța”, a mai adăugat cel poreclit în popor Andrei Andrăcuț.

Nicolae Purcărea, un sfânt al închisorilor: Cea mai frumoasă înviere am petre­cut-o în lagărul de la Caracal. Biserica Ortodoxă să-i canonizeze pe Mircea Vulcănescu, Arsenie Boca, Valeriu Gafencu, Traian Trifan. INTERVIU

Pentru noi, creștinii din închisoare, Patimile și Învierea Domnului erau momentul sublim al trăirii noastre, depășindu-ne și pe noi ca oameni. Ne încadram în tradițiile creștine pe care neamul nostru le trăia în Săptămâna Patimilor și de Înviere, cu singura deosebire că noi nu aveam bucuria materială.