Subiecte: Vânzarea pământului agricol
Observatorul BN

Ministrul Agriculturii dă vina pe țărani pentru terenurile vândute străinilor: ”Aceasta problemă, că se vinde terenul către străini, asta o face, din păcate, tot cetățeanul și proprietarul de teren român”

Statele UE pedepsesc dur vânzarea terenurilor agricole, ba chiar, au impus numeroase restricții pentru ca străinii să nu ajungă să cumpere teren. Un astfel de caz este Ungaria, acolo unde, vânzarea terenurilor agricole către străini constituie faptă penală, anunță Ziarul Național.

facebook.com/StareaDeLibertate

Uniunea Cooperativelor din Sectorul Vegetal, semnal de alarmă privind modificarea legii vânzării pământurilor: Riscăm să ajungem ca străinii să dețină 70% din terenul arabil. Mihai Tîrnoveanu: Răspundem PREZENT în Piața Universității!

Uniunea de Ramură Națională a Cooperativelor din Sectorul Vegetal(UNCSV) atrage atenția asupra pericolului aprobării proiectului legislativ L 107/2021 pentru modificarea Legii nr.17/2014, întrucât, potrivit comunicatului UNCSV din 12 mai, până în 2030, 7 milioane de ha arabil ar putea fi deținute de străini.

BĂTĂLIA pentru România. Vânzarea pământului este sfârșitul României. Bătălia pentru pământ e bătălia pentru viitorul copiilor noștri. Odată cu irosirea resursei principale a țării - pământul -, va fi pierdută definitiv suveranitatea alimentară a României

După trei decenii de socialism/penețism/liberalism/securism România este nimicită în cea mai mare parte, patrimoniul său natural și industrial a fost înstrăinat sau distrus, subsolul a fost amanetat, pădurile rase, țara e golită de oameni, se pregătesc să vină eventual noii coloniști. Ce a mai rămas de înstrăinat este pământul, deja în mare parte luat din proprietatea românilor - produce bani și aduce valoare străinilor.