Aflarea în treabă a lui Alexandru Florian
Alexandru Florian nu are nicio calitate de a interveni în treburile duhovnicești ale Bisericii Ortodoxe Române. Este o imixtiune de netolerat a unei agenții parastatale în deciziile Bisericii Naționale.
Alexandru Florian nu are nicio calitate de a interveni în treburile duhovnicești ale Bisericii Ortodoxe Române. Este o imixtiune de netolerat a unei agenții parastatale în deciziile Bisericii Naționale.
ActiveNews vă prezintă cine sunt cei trei sfinți în mai multe materiale publicistice despre canonizarea Sfinților Închisorilor Arsenie Boca, Ilie Lăcătușu și Constantin Sârbu.. De asemenea, avem bucuria să vă prezentăm în exclusivitate icoanele oficiale ale celor trei sfinți mărturisitori și mucenici ai închisorilor comuniste.
"Pentru că evlavia populară vorbește de la sine, cerem Patriarhiei Române, Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, să înceapă demersurile firești pentru canonizarea Sfântului Ardealului".
Sinodul Mitropoliei Munteniei și Dobrogei s-a întrunit luni la Reședința Patriarhală din București, prilej cu care Patriarhul Daniel a anunțat că întemeietorii Schitului Prodromu sunt propuși spre a fi canonizați.
După 77 de ani de nevoință în Sf. Munte Athos și 58 de ani ca duhovnic și mângâietor de suflete, la data de 11 mai 2004, Părintele Dionisie Ignat a adormit în Domnul, plecând cu trupul din Grădina Maicii Domnului ca să se desfăteze cu sufletul de dulceața nepieritoare a raiului cuvântător al Mirelui Ceresc.
Siteul G4Media, devenit portavocea Institutului „Elie Wiesel”, condus de propagandistul comunist Alexandru Florian, publică un articol cu titlul "O revistă cu legionarul Valeriu Gafencu este vândută pe site-ul Familia Ortodoxă și într-un magazin din Sibiu”.
Sinodul Mitropoliei Munteniei și Dobrogei s-a întrunit miercuri la București pentru a discuta aspecte ce privesc canonizările viitoare și îmbunătățirea vieții monahale
Printre propunerile de canonizare se află Cuviosul Părinte Dumitru Stăniloae, care a pătimit timp de cinci ani în temnițele comuniste, cât și Părintele Arsenie Boca - Sfântul Ardealului.
Nu știu voi, dar când mă gândesc la măreția lui Mihai Viteazul, lăcrimez. Este una dintre marile conștiințe ortodoxe ale acestui neam iar eu îl port de Sfânt. Așa cum îl consideră și monahii greci de la mănăstirea Simonos Petra, rectitorită de Voievod, unde am văzut icoana lui pentru prima dată.
Trinitas TV a realizat un documentar despre Arhim. Dometie Manolache, duhovnicul Mănăstirii Râmeț, propus spre canonizare în anul 2025.Pentru că astăzi se împlinesc 48 de ani de la trecerea părintelui la Domnul, vă recomandăm să vizionați acest film
Prin Duhul Sfânt și în Duhul Sfânt, „cei duhovnicești” se simt uniți între ei într-o unitate veșnică plină de har, cu toate că, luați în parte, ei sunt persoane infinit diferite.
Avva Petroniu era ca o furnicuță. Adus puțin de spate, slab, oleacă surd, avea un aparat auditiv care țiuia năuc din când în când. Dar pemanent în picioare, mereu la slujbă, cotrobăind prin toată Mănăstirea, căutând și punând totul în ordine. Era de o pace a ființei pe care n-am mai întalnit-o la mulți. Și firesc, patern, zâmbitor.
O delegație a Patriarhiei Române a participat azi la deshumarea Părintelui Petroniu Tănase. Ceremonia a avut loc la Schitul Românesc Prodromu din Sfântul Munte Athos.
Vineri, în Aula Magna „Teoctist Patriarhul” din Palatul Patriarhiei, sub președinția Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, s-a desfășurat ședința de lucru a Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române
Sinodului Mitropolitan al Mitropoliei Munteniei și Dobrogei, întrunit miercuri în ședință la București, i-au fost prezentate traducerile în limba română ale textelor liturgice care vor însoți propunerea de canonizare către Patriarhia Ecumenică a Cuvioșilor Dionisie Ignat și Petroniu Tănase
Canonizarea Părintelui Gherasim Iscu (foto stânga la o reconstituire a Securității) a fost solicitată și de camaradul său de rezistență și temniță, academician Radu Ciuceanu, directorul Institutului Național pentru Studiul Totalitarismului.
Credincioșii bucureșteni și pelerinii din țară sunt invitați să participe sâmbătă, 21 mai, la slujbele bisericești care vor fi săvârșite la Altarul Mare de vară din vecinătatea Catedralei Patriarhale, scrie Ziarul Lumina: