Subiecte: cinstirea eroilor

Mihai Tîrnoveanu: Culmea incorectitudinii politice: familia tradițională, în haine tradiționale, în fața Crucii, trăind în tradiția Cultului Eroilor ce ține Națiunea întreagă

De Ziua Eroilor, 25 mai, ora 17,30, prezenți la Valea Uzului! Nu lăsa române, Crucea ta să piară! Calea Neamului pornește din Covasna și Brașov cu două autocare, 100 de oameni, dintre care 35 sunt copii care vor învăța pe "frontul de luptă" de la Valea Uzului paginile  de istorie rupte din manuale.

Foto: Cristina Nichituș Roncea

Generalul Ilie Dobran a trecut la escadrila aeriană invizibilă de deasupra României. Legendarul veteran care a luptat pentru țară și cu sovieticii și cu americanii și cu germanii, avea 102 ani: Pe front Dumnezeu era singurul nostru coechipier

Absolvent al Școlii Militare de Ofițeri de Aviație, promoția 1941, a luptat împotriva sovieticilor pe frontul de est, împotriva americanilor în timpul bombardamentelor din 1944 și împotriva germanilor după 23 august 1944, îndeplinind misiuni inclusiv în ultima zi a războiului, 9 mai 1945.

Foto: Ioanmoldovanphotography.blogspot.com

Episcopul Slatinei: Eroi au fost, „eroi” sunt încă? Să fim și noi neclintiți mărturisitori ai învățăturii acesteia sfinte, pentru care a murit Domnul Hristos și pentru care și-au dat viața atâția mucenici și „eroi” sfinți, peste veacuri!

PS Sebastian, episcopul Slatinei și Romanaților, a făcut o paralelă între eroii neamului, cinstiți joi de Înălțarea Domnului, și sfinții părinți mărturisitori la Primul Sinod Ecumenic, cinstiți în duminica a șaptea după Paști. Potrivit ierarhului, „eroii” Bisericii sunt sfinții și mărturisitorii care au pătimit pentru Hristos.

Foto: Facebook

Ambasadorul Vasile Soare, la finalul unui turneu cultural-comemorativ de 10.000 km prin Federația Rusă în cinstea Zilei României: „Așa am găsit noi de cuviință să marcăm Ziua Națională 2019. La mulți ani, România! La mulți ani, Români!”

Ambasadorul României în Federația Rusă, excelența sa d-l Vasile Soare, a relatat vineri, 17 ianuarie, despre turneul cultural-comemorativ de 10.000 de kilometri efectuat în luna decembrie în Rusia pentru a marca Ziua Națională a României. Împreună cu Ansamblul folcloric „Țara Vrancei”, ambasadorul Vasile Soare a...