Germania livrează încă 300 de drone Ucrainei
Quantum-Systems din Germania a acceptat o comandă de la Ministerul Ucrainean al Apărării pentru 300 de drone de recunoaștere de tip Vector suplimentare, a anunțat serviciul de presă al companiei.
Quantum-Systems din Germania a acceptat o comandă de la Ministerul Ucrainean al Apărării pentru 300 de drone de recunoaștere de tip Vector suplimentare, a anunțat serviciul de presă al companiei.
Dotarea Ucrainei cu avioane de luptă F-16 ar fi un "risc colosal" pentru țările occidentale, a avertizat un ministru rus de rang înalt, în timp ce Washingtonul și Londra și-au reafirmat angajamentul de a dota națiunea aflată în conflict cu echipamentul militar de care are nevoie.
SUA fac investiții noi în România. O fabrică de muniție va fi finanțată din banii americanilor, cu scopul direct de a produce cele necesare pentru susținerea războiului din Ucraina.
Revista Presei 8-12 mai 2023: Ministerul Apărării a refuzat să informeze Parlamentul, în urma unei interpelări oficiale, dacă România a sprijinit militar Ucraina după declanșarea conflictului cu Rusia.
Jurnalul meu video | 20 aprilie 2023: Cum e sacrificat interesul național în fața intereselor Ursulei von der Leyen
Danemarca și Olanda vor dona împreună 14 tancuri Leopard 2 Ucrainei, au anunțat joi cele două țări.
Admonestat pentru contribuția modestă cu armament la războiul din Ucraina și impulsionat de miliardul de euro fluturat de Comisia Europeană, Guvernul României a decis, brusc, să investească masiv în industria de armament din țara noastră.
Președintele Klaus Iohannis a interzis autorităților din România să ofere detalii despre ajutorul pe care România îl oferă Ucrainei. Cu toate acestea, informațiile despre ajutorul dat de România au ajuns la partenerii din SUA.
Slovacia a anunțat că va trimite 13 avioane de vânătoare MiG-29 în Ucraina, fiind a doua țară membră NATO care trimite aeronave de luptă după Polonia, transmite Antena3.
Zelenski l-a invitat pe președintele Camerei Reprezentanților, Kevin McCarthy, să viziteze Ucraina, însă fără succes, liderul republican refuzând invitația, potrivit unui raport publicat miercuri de CNN.
Unii dintre cei mai puternici lobbyiști de la Washington își oferă serviciile Ucrainei pe gratis, dar au în schimb stimulente financiare grase pentru a ajuta țara, relatează The Guardian.
Jurnalistul și istoricul George Damian a expus, într-o postare pe Facebook, realitatea dură a războiului ruso-ucrainean. Istoricul este de părere că știrile cu privire capabilitățile Ucrainei și ale NATO sunt „excesiv de optimiste”.
Riscurile extinderii conflictului din Ucraina cresc de la o oră la alta. Părțile nici măcar nu se mai ostenesc să mimeze negocierile. Un război și mai mare pare inevitabil.
Eu o iubesc pe Ursula! Nici nu aș avea cum să nu o iubesc. Este o femeie virtuoasă, energică, rezilientă, sustenabilă și devreme acasă. Plus că este foarte devotată.
După anunțul privind livrarea de peste 50 de tancuri Leopard 2 de producție germană către Ucraina, precum și 31 de tancuri Abrams din SUA, Dmitri Rogozin a anunțat că Rusia va trimite pe front tancul Marker ”o mașină de ucis autonomă”.
”Sunt cele mai bune din lume”, pretinde satisfăcut Joe Biden, cu referire la cele 31 de tancuri Abrams livrate Ucrainei. De parcă ar fi vorba despre niște gogoși cu gem scoase la vânzare pe taraba din fața Casei Albe.
Șeful cancelariei prezidențiale a Ucrainei, Andrii Yermak, a salutat decizia Germaniei de a trimite tancuri Leopard 2 forțelor ucrainene și a făcut apel la realizarea unei "coaliții a tancurilor”.
Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a comentat temerile politicienilor germani că furnizarea de tancuri Leopard 2 Ucrainei ar putea duce la o escaladare nucleară cu Federația Rusă. El a spus că "Rusia a început deja acest război.
Statele Unite finalizează planurile de a trimite aproximativ 30 de tancuri Abrams în Ucraina, informează CNN. Anunțul administrației Biden de a trimite tancurile fabricate în SUA ar putea veni chiar în această săptămână.
Dincolo de confruntarea militară dintre Rusia și Ucraina, antropologul și istoricul Emmanuel Todd insistă asupra dimensiunii ideologice și culturale a războiului din Ucraina și asupra opoziției dintre Occidentul liberal și restul lumii cucerit de o unei viziuni conservatoare și autoritare.
Trenul încărcat cu mașini blindate, care a trecut prin Gara Bacău, în data de 4 ianuarie, îndreptându-se spre Suceava, a ajuns la destinație, în Ucraina. O coloană de mașini bindate cu turela „Anubis”, de fabricație românească, a fost filmată pe o șosea din Ucraina.
Cei care au crezut că Iohannis a decis ieri să reacționeze – fie și cu mare întîrziere – față de samavolnica lege ucraineană privind minoritățile și l-a sunat pe Zelenski să-i ceară socoteală, au motive să se dezumfle.
Un tren încărcat cu mașini blindate a trecut prin Gara Bacău, în data de 4 ianuarie, îndreptându-se spre Suceava. Mașinile blindate, nou-nouțe, aveau pictate camuflajul digital specific trupelor ucrainene, iar vagoanele aveau inscripții cu litere chirilice.
Fără doar și poate, vizita lui Zelenskyi în SUA a fost un succes absolut. Însă nu din perspectiva la care v-ați gândi citind titlul. Asta chiar dacă oficina de propagandă CNN a comparat vizita piticului circar cu cea a lui Churchill de acum 81 de ani. Sunt câteva chestiuni pe care trebuie să le înțelegem în esența lor.
Aseară, am urmărit și eu, ca tot omul, conferința de presă susținută de președinții Joe Biden și Volodimir Zelensky în marja turneului liderului de la Kiev în Țara Licuriciului cel Mare. Și, sincer vorbind, m-a încercat un sentiment de satisfacție constatând că distinsul oaspete se va întoarce acasă cu tolba plină.
Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a mulțumit miercuri Uniunii Europene pentru pachetul său de ajutor de 19 miliarde de dolari, precum și pentru un miliard de dolari suplimentar promis de zeci de țări în timpul unei conferințe.
Regimul de la Kiev a solicitat țărilor membre ale Alianței să realoce în favoarea sa suma de 3,4 miliarde de dolari, destinată inițial sprijinirii forțelor afgane care luptau cu talibanii.
Cu toate că Biden și Macron și-au scos soțiile la restaurant, la o înghețată scumpă, iar Casa Albă s-a întrecut în complimente la adresa partenerului strategic de peste ocean, disensiunile dintre cele două țări sunt evidente.
De la debutul invaziei ruse, Ucraina cere imperios americanilor lansatoare HIMARS de rachete cu rază lungă de acțiune, cele mai eficiente contra rușilor. În loc de rachete cu rază de 300 de mile, americanii au trimis pînă acum doar versiunile ”mini”, de 50 de mile, spre furia lui Zelenski.
Fostul președinte rus Dmitri Medvedev a avertizat NATO să nu furnizeze Ucrainei sisteme de apărare antirachetă Patriot și a numit alianța drept o "entitate criminală".
Un grup de 16 senatori americani, democrați și republicani, a presat administrația Biden să reconsidere cu atenție cererea Ucrainei de a i se furniza drone letale Grey Eagle pentru a lupta împotriva Rusiei și a cerut Pentagonului să explice de ce nu a mers mai departe cu această solicitare.
Elveția a respins din nou cererea Germaniei vizând exportul de armament elvețian către Ucraina. Anunțul a fost făcut de guvern în cursul zilei de joi, oficialii afirmând că o asemenea decizie ar contraveni neutralității elvețiene.
Abordînd la emisiunea lui Ionuț Cristache de la Evz evenimentul numărul unu al zilei și, după opinia mea, al anului – demisia lui Vasile Dîncu din Guvern – am pariat că presa de partid și de stat îl va ocoli cu dibăcie
Secretarul american al Apărării, Lloyd Austin, la deschiderea unei reuniuni la Bruxelles, a declarat că volumul total de asistență militară pe care Statele Unite l-au oferit Ucrainei de la începutul Operațiunii Militare Speciale Ruse a ajuns la 16,8 miliarde de dolari.
O jurnalistă ucraineană care lucra pentru rețeaua americană „Radio Liberty”/ „Radio Svoboda” a murit în propria sa locuință în urma unor bombardamente de joi asupra Kievului, petrecute în preajma vizitei secretarului general al ONU,
Evenimentul principal nu doar al zilei, dar și al ultimei perioade îl reprezintă solicitarea adresată de Joe Biden Congresului de a aproba un ajutor financiar pentru Ucraina de 33 de miliarde de dolari, din care 20 de miliarde pentru asistență militară
Camera inferioară a parlamentului german a aprobat, joi, cu o majoritate covârșitoare, o petiție privind sprijinul pentru Ucraina în care este susținută ideea trimiterii de armament - inclusiv armament greu - pentru a ajuta Kievul să se ape
În contextul războiului din Ucraina și luând exemplul altor țări NATO, și România se pregătește să își modifice legislația, ca să poată dona armament Ucrainei. Un proiect de ordonanță de urgență prevede că forțele de apărare