Subiecte: spionaj in Romania
b1.ro

Diplomatul rus Alexei Grișaev, acuzat de spionaj, a fost declarat persona non grata pe teritoriul României

Alexei Grișaev, adjunct al atașatului militar în cadrul Ambasadei Federației Ruse, a fost declarat persona non grata pe teritoriul României, deoarece activitățile lui ar fi încălcat prevederile Convenției de la Viena privind relațiile diplomatice din 1961, unde era prevăzut faptul că personalul diplomatic nu are dreptul să se angajeze în activități de spionaj, potrivit G4Media.ro.

Cine și, mai ales, ce este misteriosul senator UDMR Turos Lorand plasat la butoanele controlului serviciului românesc de spionaj SIE?

Cunoscutul jurnalist de investigații Bogdan Tiberiu Iacob a lansat ieri pe site-ul său, InPolitics, un avertisment public prin preluarea unui material al fostului șef al SIE, Silviu Predoiu, în care este demascată posibila legătură a senatorului UDMR Turos Lorand cu serviciul special de informații al Ungariei, o acuzație care poate plana de altfel asupra întregii formațiuni extremist-autonomiste discriminatorii pe criterii etnice. Redăm articolul integral, ținând cont de importanța faptelor dezvăluite: