Subiecte: sport sănătos

O sală de fitness din Cluj-Napoca a dat în judecată Guvernul și CNSU, contestând restricția suplimentară prin care a fost temporar închisă, cerând daune și cheltuieli de judecată. Instanța i-a admis parțial cererea, dar sentința nu este definitivă

La solicitarea patronilor unei săli de fitness, Curtea de Apel Cluj a decis anularea restricțiilor impuse sălilor de sport/fitness prin Hotărârea de Guvern 348/2021 și Hotărârea CJSU Cluj nr.50/27 martie. Deși petentul solicita și despăgubiri financiare pentru pierderile suferite în perioada de aplicabilitate a respectivelor hotărâri, instanța nu

ebihoreanul.ro

Sportivii orădeni au tras de fiare în piață în semn de protest. Luptătorul Sandu Lungu: "Trebuie să tragem un semnal de alarmă: nu e bine să oprim sportul!"

Pasionații de sport din Oradea s-au adunat joi seara în Piața Unirii pentru a protesta împotriva restricțiilor referitoare la închiderea sălilor sportive. Manifestația a fost inițiată de luptătorul Sandu Lungu, care a îndemnat tinerii să-și aducă echipamentele sportive, pentru a demonstra că "Sportul crește oameni sănătoși, educă tineretul, îl face mai viguros", menționeză ebihoreanul.

Foto: aipnsf.ro

Protestul sportivilor față de decizia Guvernului de a închide sălile de fitness. „Nu se discută despre faptul că sportul ajută la creșterea imunității, nu se discută despre efectele pandemiei asupra psihicului și problemele psihologice care apar”

„Nu se discută despre faptul că sportul ajută la creșterea imunității, nu se discută despre efectele pandemiei asupra psihicului și problemele psihologice care apar, care ar fi ameliorate prin sport. Nu se discută despre obezitatea care a crescut în rândul românilor, care poate fi prevenită și tratată prin sport.”