ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Sindicatul Național ProLex a decis să acorde gratuit membrilor bolnavi de Covid medicamentul ARBIDOL. Președintele ProLex, Vasile Lincu, ne spune că efectele tratamentului sunt uimitoare, după doar două pastile, scrie Claudia Marcu de la Național.

În România medicamentul a fost scos din protocol fără nicio explicație, deși chiar autoritățile au admis că are eficiență în formele ușoare sau medii de boală.

Președintele ProLex, Vasile Lincu, ne spune că a constatat efectele extraordinare ale acestui medicament după ce un coleg din sindicat și soția acestuia s-au îmbolnăvit de Covid. ”Oamenii zăceau în pat, cu febră și cu dureri musculare groaznice, nu se puteau ridica și, după două pastile de Arbidol, deja se simțeau bine. Medicamentele au fost aduse de finii lor, care tocmai veniseră din Republica Moldova”, ne-a declarat Vasile Lincu, președintele ProLex.

Gratuit pentru membrii de sindicat

Când a văzut ce efecte are acest medicament, Vasile Lincu a transmis colegilor care ajungeau în Republica Moldova să cumpere pentru sindicat Arbidol, pe care a decis să-l dea gratuit membrilor bolnavi de Covid.

”În general, toți care au luat Arbidol s-au simțit bine după primele pastile și în niciun caz nu au avut efecte secundare. La Academia de Poliție am avut și colegi basarabeni și suntem acum pe un grup și ținem legătura. Ei mi-au spus că medicamentul este bun și mi-au spus și cum se ia. Un tratament complet durează 5 zile, cu 4 pastile pe zi, una la șase ore. Noi știm de la un medic care apare frecvent la televizor, care a prescris unei cunoștințe de-a lui rețeta cu Arbidol, care se poate lua și preventiv, două pastile pe zi, pentru că întărește sistemul imunitar și nu are efecte adverse. Dacă ai o formă ușoară de Covid, trebuie luate 3 pastile pe zi, tot timp de 5 zile. Până acum am dat Arbidol membrilor de sindicat din Poliție, din Poliția Locală, de la Finanțe și din ministere”, ne-a mai precizat președintele ProLex, Vasile Lincu.

Conducerea sindicatului a cerut membrilor care solicitau medicamentul și rețete pentru antivirale de la medicul de familie sau medicul specialist, însă oamenii s-au plâns că medicul de familie prescrie doar paracetamol, iar la medicul specialist nu au cum să ajungă pentru că sunt izolați în case.

Integral la Național