Tip conținut: Opinii

31 octombrie: Nașterea în Ceruri a savantului Onisifor Ghibu, întemnițat de regimul sovietic fiindcă a denunțat ”monstruozitatea bolșevică, ce echivalează cu anticamera asasinării României ca stat și a românismului, ca popor și neam”

Profesorul Onisifor Ghibu s-a născut la 31 mai 1883 (în ziua de Rusalii), în Săliștea Sibiului. A fost un mare pedagog național, ctitor al Universității "Dacia Superioară” din Cluj, unificator de țară și director de conștiință. 

IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului și membru al Sinodului Bisericii Ortodoxe Române, a primit înalta distincție de Cavaliere al Merito Accademico, conferită de Accademia delle Arti e delle Scienze Filosofiche din Bari. FOTO / VIDEO

Înaltpreasfinția Sa Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, este unul dintre cei mai respectați ierarhi ai Bisericii Ortodoxe Române în planul înalt-cultural de astăzi, el fiind membru în mai multe academii internaționale de mare prestigiu

Trei ani de la nașterea în Ceruri a colegei noastre, Elena Solunca, publicista delicată de la Academica: ”Singură? Eu sunt cu Domnul nostru Iisus Hristos!”. Convorbire profundă: ”Să fim datori unul față de altul doar cu iubire!” (31 octombrie 2021)

În urmă cu doi ani, pe 31 octombrie 2021, se stingea în condiții spitalicești neelucidate, cel mai probabil în urma „protocoalelor criminale Covid”, colega noastră Elena Solunca, delicata publicistă de la Academica, revista Academiei Române

INVESTIGAȚIE Ciprian Demeter: Rețeta favorurilor financiare ale managerilor de Opere și Filarmonici și Rețele de Putere din cultura românească. Ce se ascunde în spatele Cortinei - Partea I

Prea puțin s-a adus în discuție în spațiul public integritatea, etica și răspunderea managerilor de instituții publice de spectacole sau concerte, mai ales în contextul în care aceștia joacă de multe ori rolul de reformatori și moraliști în domeniul cultural, sunt celebre multe cazuri de abuzuri/nereguli din țară, cum ar fi: Teatrul Național din București.

Să nu fim vinovați față de țara noastră! Strigătul lui Andrei Ciurunga - AUDIO INEDIT: Cahuleanul cu Eminescu în celulă - Cartea Lui și Răstignire (28 octombrie 1920 - 6 august 2004)

Cahuleanul care a iubit România ca pe Maica Domnului, striga din închisoare, cu fruntea-n slavă: „Nu-s vinovat față de țara mea”. Dar noi, noi cum suntem? Am făcut tot ce puteam să facem pentru ea, pentru țara noastră, pentru copiii ei, duși acum, rând pe rând, la abatoarele holoinjectării? Noi nu tăcem!, scrâșnea Ciurunga. Și noi, noi de ce tăcem?

Profesorul Ilie Bădescu: MI-E DOR DE RAI. Celulă și chilie - un ciclu de poezii dedicat memoriei lui Marcel Petrișor, cu poeme închinate martirilor închisorilor bolșevice Radu Ciuceanu, Anton Golopenția și Mircea Vulcănescu

Au preschimbat celula în chilie. Aceasta a fost minunea vieții lor și cei ce se vor astăzi noii temniceri ai memoriei sfințitelor suferințe ale sfinților din închisori trebuie să știe că războiul lor nu este doar unul împotriva memoriei, ci este război împotriva Celui de pe cruce.

Ultima noapte pe pământ a Sfântului Mircea Vulcănescu. 72 de ani de la moartea martirică de la Aiud (28 spre 29 octombrie 1952). ”Pe mine să nu mă căutați, că n-o să mă mai găsiți aici”. VIDEO cu Măriuca Vulcănescu

Noaptea de 28 spre 29 octombrie 1952. În infirmeria penitenciarului din Aiud, Mircea Vulcănescu, unul dintre cei mai mari oameni de cultură ai României, murea în frig, cu o „cavernă la plămânul stâng”, după ce încercase să salveze viața unui tânăr, pe care-l protejase cu propriul lui corp.

Mircea Vulcănescu: Ce aștept de la Școală pentru copiii mei. Măriuca Vulcănescu: Tata a vrut sa se faca preot - VIDEO

Mircea Vulcănescu a fost un geniu enciclopedic și în aceeași măsură un profund trăitor creștin. Sfârșitul său mucenicesc și jertfelnic (s-a îmbolnăvit de tuberculoză pentru că și-a pus trupul drept așternut unui tânăr, pe cimentul jilav al celulei) a fost încununarea vieții acestui adevărat mărturisitor al lui Hristos cu cuvântul și cu fapta.