Tip conținut: Opinii

Ion Cristoiu: Candidatura lui Cozmin Gușă la prezidențiale este un mare eveniment. În SUA crește nemăsurat revolta studenților împotriva războiului din Gaza - VIDEO

În pastila sa zilnică publicată pe Cristoiublog.ro, maestrul Ion Cristoiu s-a referit la protestele studenților pro-palestinieni din SUA dar și la alegerile din România, context în care a vorbit și despre candidatura lui Cozmin Gușă la prezidențiale și cum va putea schimba aceasta cursul bătăliei electorale

Desen pentru ActiveNews de artistul George-Sorin Nicolae

O, țara mea, mâncată de jivine,/ Pe drumurile-ți albe-n triste sate,/ Cu traistă de cerșetor în spate,/ Azi iar colindă Dumnezeu prin tine - Vasile Voiculescu, poetul coborât din icoană (13 octombrie / 27 noiembrie 1884 - 26 aprilie 1963)

„Ceea ce izbea în persoana lui Vasile Voiculescu era bunătatea serafică pe care știa să o arate orișicui: nici nu critica pe nimeni, nu găsea defecte nimănui și nu blama pe nimeni, aflând întotdeauna scuze și înțelegându-l pe fiecare.”

Pr. Bogdan Florin Vlaicu, în dialog cu Ingrid Ileana Bauer, doctor în teologie ortodoxă, și Prof. Florin Popescu, despre calculul datei Paștilor, semnificația Duminicii Intrării Domnului în Ierusalim, Săptămânii Patimilor și a Învierii – VIDEO LIVE

Vom vorbi despre calculul datei Sfintelor Paști în Biserica Ortodoxă, istoricul acestei metode de calcul, semnificația Duminicii Intrării Domnului în Ierusalim, Săptămânii Patimilor și a Învierii Mântuitorului, în lumina profețiilor lui Zaharia și ale celorlalți proroci.

Pr. Viorel Cojocaru: Patriarhia Română si Patriarhia Moscovei: dialoguri diplomatice nefinalizate referitor la teritoriul canonic dintre Prut și Nistru. Odiseea Mitropoliei Basarabiei în anii independenței de stat a Republicii Moldova

Conflictul politico-diplomatic dintre Rusia și România, pentru Republica Moldova se manifestă și în plan religios. Rusia acționează intens folosindu-se de diplomația bisericească pe care o are în Republica Moldova prin „Mitropolia Chișinăului și a întregii Moldove”.

Foto: Apostolat în Țara Făgărașului

Frumoșii tineri care au înfruntat Armata Roșie și moartea cu zâmbetul pe buze. 66 de ani de la martiriul lui Victor Metea, luptător în Grupul Carpatin-Făgărășean al rezistenței armate anticomuniste din Munții Făgărașului (+ 23 aprilie 1958)

Se împlinesc 66 de ani de la execuția lui Victor Metea, membru în Grupul Carpatin-Făgărășean, care cuprindea luptătorii anticomuniști cu arma în mână din Munții Făgăraș. Avea 21 ani când a plecat în munți. Era fiu de „chiaburi”, era credincios și se împotrivea ocupației sovietice.