ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


În primele ore ale dimineții de miercuri a avut loc un atac ucrainean masiv asupra portului Sevastopol, principala bază a Flotei rusești de la Marea Neagră.

Atacul s-a soldat cu cel puțin 24 de răniți, dintre care patru în stare gravă.

Reuters și CNN au vorbit despre un atac cu rachete, bazându-se pe declarațiile guvernatorului Sevastopolului, Mihail Razvojaev, care a afirmat că „apărarea antiaeriană a fost activă”.

Ulterior, Russia Today a confirmat că a fost vorba de un atac cu zece rachete de croazieră, dintre care șapte au fost doborâte.

Celelalte trei par să fi produs daune importante navelor ancorate în port.

Sursele rusești confirmă avarierea a două nave aflate în port pentru reparații.

Sursele occidentale susțin că una dintre navele avariate/distruse era submarinul din clasa Kilo „Rostov pe Don”.

A doua navă avariată/distrusă pare să fi fost o navă de debarcare.

În trecut, ucrainenii au atacat de mai multe ori Crimeea și orașul Sevastopol, folosind drone aeriene și navale.

De data aceasta, însă, se pare că au folosit rachete cu rază lungă de acțiune, pe care Ucraina le cere cu insistență de la aliații occidentali.

 

Regimul de la Kiev speră ca, prin astfel de atacuri, să compenseze imaginea șifonată de eșecul contraofensivei și să mențină în continuare treaz interesul aliaților de a sprijini efortul de război împotriva Rusiei.

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews