ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Echo chamber & woke sheep

Este începutul sfârșitului pentru regimul Zelensky, condus de facto de oligarhii ucraineni rusofoni și cu cetățenie rusă: Bill Gates acuză de corupție puterea din Ucraina, dar nu uită să indice ceea ce Ucraina are bun ca resursă, adică terenurile agricole „mai fertile decât cele din America”.

Este de așteptat ca, după finalul războiului, actuala putere să fie măturată și împușcăriată pentru corupție. Se va face loc pentru întreprinderile lui Bill Gates (frățește deținut împreună cu giga-fondurile BlackRock, Vanguard, State Street și Fidelity și cu statul adânc, birocratic, american), care vor cumpăra zecile de milioane de teren arabil ucrainean, pentru control alimentar.

„Grânarul Europei” va contingenta sau chiar îngheța recoltele, pentru a face mai „ușoară” trecerea europenilor pe furaj, insecte și carne artificială. Totul în aplauzele europenilor, care vor fi fost multumiți că Zelensky & co., pe care i-au susținut cu bani, armament și mitologie vor merge la pușcărie. Chioveși își freacă palmele, deja. Prețul plătit de europeni pentru a finanța războiul derulat de SUA prin mandatar contra Rusiei este multiplicat de sărăcire, înfometare, înfrigurare și privare energetică. Europa se va întoarce curând la stadiul de triburi europene, pre-medievale.

Între timp, lumea va uita de crimele lui Putin, de infracțiunile lui von der Leyen, de ramoleala lui Biden, de reaua-credință a lui Macron și de înarmarea până în dinți a Germaniei și a Japoniei.

Nu știu de ce acest scenariu mi se pare cunoscut. Oare s-a întâmplat cândva cumva ceva similar recent? Ah, da. Se pare că s-a mai întâmplat. De două ori chiar. Acum 117 ani și acum 84 de ani. Vedeți? De aia trebuie să anulăm istoria și cultura: ca să fim treji și legați la ochi și surzi, la adăpost în peștera noastră, în camera noastră cu ecou, și să ne prosternăm cu încredere față de autorități care se prosternează cu evlavie în fața zeului digital și corporatist.

Pentru neliniștea factcecărilor și asigurarea contra scurtcircuitelor algoritmilor feisbuc, a se vedea articolul de mai jos:

Bill Gates acuză Guvernul Ucrainei de corupție: Este unul dintre cele mai rele din lume

Ucraina se află în centrul unui mare scandal de corupție după ce un contract de aprovizionare a armatei în care prețurile au fost mult umflate a fost făcut public. Miliardarul Bill Gates susține că Executivul de la Kiev este corupt, controlat de câțiva oameni bogați.  

 

Miliardarul american Bill Gates a declarat că Guvernul Ucrainei este corupt și controlat din umbră de oligarhi. „Guvernul ucrainean este unul dintre cele mai rele din lume, este corupt și controlat de câțiva oameni bogați. Îmi pare foarte rău pentru oamenii din Ucraina”, a declarat Bill Gates, într-o conferință de la Lowy Institute.

Miliardarul susține însă că Ucraina are un mare potențial. „Terenurile agricole ale Ucrainei sunt mult mai fertile decât cele din America, este grânarul Europei, iar țara are un mare potențial", a mai spus Bill Gates, potrivit infofinanciar.ro.

Scandal uriaș

Ucraina este în centrul unui mare scandal corupție, după ce un contract de aprovizionare a armatei a fost făcut public. Potrivit presei locale contractul are o valoare de nu mai puțin de 328,4 milioaje de euro și viza livrări de alimente pentru soldații cantonați în mai multe regiuni ale țării.

Jurnaliștii ucraineni au scris că Ministerul Apărării a acceptat, prin acest contract, să plătească 40 de eurocenți pentru un ou, în timp ce în magazine acesta costă doar 18 eurocenți. De asemenea, un klogram de cartofi ar fi fost cumpărat cu 55 de eurocenți, în timp ce în magazine prețul este de doar 23 de eurocenți.

Scandalul a fost urmat de un val de demiteri la nivel înalt în Ucraina. Cinci guvernatori regionali și patru viceminiștri au fost eliberați din funcții.

Îngrijorare în SUA

Corupția din Ucraina a ajuns să fie motiv de îngrijorare și în Statele Unite care au acordat până acum Kievului ajutoare de zeci miliarde de dolari.

Kevin McCarthy, liderul republicanilor din Camera Reprezentanților a Congresulului american a declarat joi că nu va permite să fie continuată practica „cecurilor deschise pentru Ucraina, când zeci de miliarde de dolari sunt alocate fără audit și responsabilitate". Colegii săi de partid au cerut o monitorizare mai atentă a fondurilor acordate Ucrainei. (Sursa: EVZ)