ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Administrația Biden a reluat deportările către Rusia, în ciuda anunțului făcut cu un an în urmă că acestea au fost suspendate după invadarea Ucrainei.

The Guardian relatează că, la mai bine de un an de când Statele Unite au oprit deportările spre Rusia, administrația Biden le-a reluat „pe șest”, după cum se exprimă ziarul britanic.

Acesta scrie:

„Nu este clar când au fost reluate zborurile de deportare. Casa Albă a refuzat să răspundă la întrebările noastre.”

Ziarul britanic dă exemplul unui tânăr imigrant rus care a fugit în Statele Unite pentru a scăpa de mobilizarea dictată de Vladimir Putin. Acesta, împreună cu alți câțiva aflați în aceeași situație, au fost trimiși înapoi în Rusia, în acest weekend.

Restul rușilor aflați în aceeași situație se tem acum că ar putea fi trimiși și ei forțat acasă și apoi pe front.

Agenția americană pentru Imigrație și Controlul Frontierelor (ICE) a declarat pentru The Guardian că deportările, inclusiv către Rusia, se derulează „conform dispozițiilor”.

Jennifer Scarborough, o avocată din Texas care îi reprezintă pe patru ruși intrați în Statele Unite după ce au trecut ilegal frontiera cu Mexicul, a declarat:

„Acești bărbați au invocat în solicitarea lor de azil temerea că vor fi înrolați în armată.”

Cu toate acestea, a spus avocata, ICE a informat-o că unul dintre clienții ei a fost expulzat în acest weekend și trimis în Rusia.

Alți doi sunt și ei amenințați cu deportarea.

Scarborough afirmă:

„Nu știu ce se va întâmpla cu ei. Simplul fapt că au fugit din Rusia în Statele Unite îi pune în pericol.”

Și avocata a întrebat retoric:

„Dacă suntem împotriva acestui război, atunci de ce spunem că Rusia are dreptul să procedeze la această mobilizare și îi deportăm pe oameni pentru a fi trimiși să lupte în Ucraina?”

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews