ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Doar 15% din populația lumii condamnă Rusia pentru agresiunea asupra Ucrainei. Însă aceștia reprezintă 60% din PIB-ul mondial.

Site-ul Statista a avut ideea genială de a analiza grafic sprijinul pe plan mondial de care se bucură fiecare dintre taberele implicate în Războiul din Ucraina.

Din punctul de vedere al bogăției, statele care condamnă Rusia pentru invadarea Ucrainei reprezintă 60,1% din PIB-ul mondial. Adică aproape două treimi.

De prisos să spunem că grosul plutonului țărilor bogate este condus de Statele Unite, urmate de Europa Occidentală.

Foarte interesant este că, deși sprijinită de cele mai bogate țări din lume, Ucraina este cea mai săracă țară din Europa. Și asta încă dinainte de război.

Însă, dacă criteriul ales este cel al mărimii populației, atunci lucrurile se modifică radical: doar 15,2% din populația lumii condamnă agresiunea Rusiei.

Lucru perfect explicabil, dacă luăm în considerare că, de partea Rusiei sunt India și China, țările cu cea mai mare populație de pe glob.

De remarcat că, în al doilea grafic, segmentul cel mai important este reprezentat de țările care se declară neutre.

Printre acestea, se numără Turcia, Columbia sau Qatar, care anterior se declarau pro-vestice și care acum sunt pe cale să se mute în tabăra cealaltă.

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews