ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un sfat nu strică niciodată. Prin urmare, un consilier este prețios. Zelenski ar trebui să fie fericit din acest punct de vedere: are mulți consilieri.

Din păcate, ei vorbesc și în public iar declarațiile lor se bat cap în cap.

Într-un interviu acordat miercuri seara postului de televiziune Rai Uno, Mihailo Podoliak, consilier al președintelui Volodimir Zelenski, a făcut o afirmație surprinzătoare:

„Contraofensiva a început, ea se află deja în desfășurare de câteva zile. Este un război intens pe 1500 de kilometri, însă acțiunile au început.”

Declarația lui Podoliak este uimitoare în primul rând pentru că singurul eveniment notabil de pe front, în ultimele zile, este eliberarea Bahmutului de către ruși.

Și mai straniu este că, la numai câteva ore după interviul lui Podoliak, un alt consilier al lui Zelenski, Ihor Jovka, a dezmințit într-un interviu pentru Bloomberg că faimoasa contraofensivă de a început. Mai mult, data lansării ei este incertă.

În acest moment contraofensiva se află în pregătire și ar urma să fie declanșată abia atunci când Ucraina va primi armele necesare din Occident.

„Vom continua să ne pregătim pentru contraofensivă. Ea va începe abia atunci când țara noastră va primi armele necesare de la aliați.”

Această brambureală a declarațiilor oficialilor de la Kiev îi pune într-o încurcătură și mai mare pe liderii occidentali, presați de populația din țările lor în privința degradării continue a nivelului de trai din cauza implicării într-un război care pare inutil și fără sfârșit.

De aceea, mai mulți lideri occidentali, ca Macron sau Scholz, i-au explicat lui Zelenski că sprijinul țărilor lor nu va putea continua multă vreme în lipsa unor victorii semnficative ale Kievului pe câmpul de luptă, care să poate fi prezentate opiniei publice occidentale ca justificare pentru uriașele sacrificii.

Deocamdată, ne aflăm la finalul lunii mai iar faimoasa „contraofensivă de primăvară” întârzie.

Deși în Ucraina continuă să plouă cu arme și bani fără număr.