ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Eva Högl, comisar parlamentar pentru Forțele Armate germane, a tras un semnal de alarmă în legătură cu penuria totală cu care se confruntă Bundeswehrul, ca urmare a ajutoarelor acordate Ucrainei.

Într-un interviu publicat vineri, 30 decembrie, simultan în ziarele Rheinische Post și General-Anzeiger, Högl a declarat:

„Bundeswehrul (armata federală) are prea puțin din aproape tot ce este posibil. Atât echipament personal, cum ar fi căști, ranițe, veste antiglonț, cât și echipamente mici și mari – de la stații radio și muniție la tancuri.”

Högl a declarat că, de la începutul războiului din Ucraina, a devenit clară „necesitatea de a îmbunătăți echipamentul soldaților și condițiile pentru a reface capacitatea de luptă deplină a Bundeswehr”.

„Avem o situație mai proastă acum decât înainte de 24 februarie (data invaziei ruse în Ucraina), deoarece multe articole au fost transferate în sprijinul Ucrainei, însă nu au fost înlocuite.”

Dezastrul în care se află armata germană datează din vremea în care ministru al Apărării era Ursula von der Leyen, instalată în acest post de prietena sa, cancelara Angela Merkel, în 2013, unde a stat șase ani.

În 2019, la plecarea ei din fruntea Bundeswehrul, Politico scria:

„Avioane de luptă și elicoptere care nu zboară. Nave și submarine care nu pot naviga. O gravă penurie de orice, de la muniție la lenjerie de corp.”

Și ziarul adăuga:

„Cândva una dintre cele mai de temut forțe combatante de pe planetă, astăzi armata germană arată mai curând ca un departament de pompieri voluntari.”

De pomină a devenit întâmplarea de la niște aplicații NATO din Lituania, când militarii germani, neavând puști, au folosit la exerciții cozi de mătură.

Cele câteva anchete de corupție care au vizat mandatul Ursulei von der Leyen în fruntea Bundeswehr au fost mușamalizate, odată cu venirea ei în fruntea Comisiei Europene.

După modelul contractelor pentru vaccinurile COVID.

Dezastrul în care se află armata germană a continuat și sub guvernul Scholz.

Der Spiegel dezvăluia zilele trecute că noile blindate Puma, anunțate cu tamtam, au o serie de defecțiuni și nu au trecut testele tehnice.