ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Occidentul nu poate ține pasul cu producția de muniție pentru artilerie a rușilor, a explicat în exclusivitate pentru CNN un înalt oficial NATO.

Potrivit serviciilor de informații ale NATO, Rusia produce aproximativ 250.000 de obuze pe lună, ceea ce înseamnă un total de circa trei milioane pe an, informează CNN.

În același timp, companiile militare americane și europene sunt capabile să producă anual doar aproximativ 1,2 milioane de obuze destinate Kievului.

Un înalt reprezentant al NATO, a cărui identitate nu a fost dezvăluită, a declarat în exclusivitate pentru CNN:

„Ne aflăm în prezent într-un război al producției. Deznodământul din Ucraina depinde de modul în care fiecare tabără este echipată pentru a duce acest război.”

În Ucraina, deși nu cu mult timp în urmă li se cânta prohodul, rușii trag în medie circa 10.000 de obuze pe zi, în vreme ce ucrainenii doar vreo 2.000.

Iar în anumite zone ale frontului, raportul este și mai mare.

Pentagonul și-a stabilit ca obiectiv să producă 100.000 de obuze de artilerie pe lună până la sfârșitul anului 2025. Adică mai puțin de jumătate din producția lunară a rușilor.

Însă și această țintă este incertă, dat fiind că finanțarea de 60 de miliarde de dolari pentru Ucraina stă blocată de luni bune în Congresul de la Washington.

În acest timp, scrie CNN, producția de muniție pentru artilerie a Rusiei duduie, „24 din 24, 7 din 7”.

Circa 3,5 milioane de ruși lucrează în prezent în sectorul apărării, cu aproape un milion mai mult decât înainte de război.

La aceasta, trebuie adăugate importurile substanțiale de muniție ale Rusiei din Iran și Coreea de Nord.