ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele Camerei Reprezentanților a declarat că i-a refuzat liderului ucrainean cererea de a se adresa Camerelor reunite ale Congresului și nu i-a făcut nici o promisiune privind ajutoarele viitoare.

Kevin McCarthy, președintele Republican al Camerei Reprezentanților, a afirmat:

„Zelenski a cerut o ședință comună. Pur și simplu nu avem timp. A avut deja o ședință comună.”

McCarthy se referea la precedenta vizită a lui Zelenski în Statele Unite, în decembrie trecut, când într-adevăr acesta a ținut o cuvântare în fața Congresului reunit.

Mai mult, după întâlnirea în format restrâns pe care a avut-o cu liderul ucrainean, joi la prânz, McCarthy a declarat că nu i-a făcut acestuia nici o promisiune privind ajutoarele viitoare ale Statelor Unite pentru Ucraina.

McCarthy a făcut totuși o fotografie împreună cu Zelenski.

 

 Înaintea întâlnirii, președintele Camerei Reprezentanților a promis că îl va lua la întrebări pe Zelenski, cerându-i socoteală de modul în care a cheltuit banii americani.

Administrația Biden a înaintat Congresului o nouă cerere de sprijin pentru regimul de la Kiev în valoare de 24 de miliarde de dolari, însă nu este sigur că aceasta va fi aprobată, în condițiile în care tot mai mulți congresmeni Republicani se opun.

Zelenski a participat și la o întâlnire în format restrâns cu mai mulți senatori și a făcut scurte declarații fiind flancat de liderul minorității Republicane, Mitch McConnell, și de liderul majorității Democrate, Chuck Schumer.

Zelenski era așteptat în această seară la Casa Albă, pentru o întrevedere cu Joe Biden.

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews