ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Reprezentanta Specială a lui Joe Biden pentru Ucraina, Penny Pritzker, a sugerat destul de trasparent într-o întâlnire cu Volodimir Zelenski că ajutorul SUA s-ar putea opri.

În această calitate de trimis special al lui Biden, Pritzker a vizitat pentru prima dată Kievul la jumătatea lunii trecute.

Citând surse bine informate, Ukrainska Pravda a scris despre acest subiect:

„La întâlnire, Penny a încercat să sugereze o idee de genul: haideți să ne imaginăm că nu mai există ajutor american. Ce trebuie făcut anul viitor pentru a asigura ca economia voastră să supraviețuiască într-o asemenea situație? Iar asta a provocat nervozitate la toată lumea.”

Prima vizită la Kiev, a mai spus sursa citată, a lăsat un „gust amar în multe dintre birourile guvernamentale de pe Colina Pecerska”.

Miercuri, Senatul Statelor Unite a aprobat o lege bugetară de urgență în încercarea de a împiedica o închidere a guvernului federal american.

Aceasta nu cuprinde nici un ajutor pentru Ucraina.