ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a recunoscut că este îngrijorat de posibilitatea ca Donald Trump să redevină președintele Statelor Unite în 2024.

Într-un interviu acordat Wall Street Journal, Zelenski și-a exprimat temerile privind o eventuală revenire a lui Trump la Casa Albă, după alegerile de anul viitor, afirmând că nu știe ce atitudine va avea acesta față de Ucraina și de regimul de la Kiev.

După cum nu știe nici în ce mod ar fi reacționat Trump dacă Rusia ar fi invadat Ucraina în timpul președinției sale.

Zelenski a declarat că îi este mult mai la îndemână să colaboreze cu Biden și cu administrația sa:

„Președintele Biden este președintele din timpul unui război de mare amploare și ne-a fost mai util decât președintele Trump.”

Și liderul de la Kiev a adăugat:

„Într-o situație ca aceasta, când ai parte de sprijin, te temi de schimbări. Și, ca să fiu cinstit, când vorbiți de o schimbare de administrație, am aceleași sentimente ca oricine altcineva. Îți dorești o schimbare în bine, dar s-ar putea să fie tocmai pe dos.”

Donald Trump a declarat în repetate rânduri că, dacă ar fi fost el președinte, Rusia nu ar fi invadat Ucraina.

De asemenea, Trump a afirmat că îi cunoaște bine atât pe Putin cât și pe Zelenski și este convins că, dacă va reveni la Casa Albă, ar reuși să încheie pacea în Ucraina în 24 de ore.