ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Liderul ucrainean s-a obișnuit să fie primit peste tot cu ploconeli și să i se soarbă cuvintele din gură. Există însă un loc unde nu are loc.

Mike Simpson, agent al WME, compania de divertisment nr. 1 pe plan mondial, a făcut lobby pe lângă Academia de Teatru și Film pentru ca Volodimir Zelenski să fie prezent cu un discurs prin satelit la Gala Premiilor Oscar, din 12 martie.

Academia a tratat cu refuz cererea. Este al doilea an la rând când se întâmplă acest lucru, comentează Vanity Fair.

După ce Rusia a invadat Ucraina, Zelenski a apărut prin satelit la festivalurile de film de la Cannes și Veneția, precum și la gala Premiilor Grammy.

La ceremonia decernării Globurilor de Aur, din ianuarie, anul acesta, discursul lui Zelenski a fost prezentat de Sean Penn.

Actorul îl vizitase pe liderul ucrainean la Kiev, în noiembrie și îi dăduse „împrumut” o statuetă Oscar, urmând să i-o înapoieze când va câștiga războiul cu Rusia

Zelenski a fost prezent virtual și la Festivalul filmului de la Berlin, în februarie.

Se pare că doar la Oscaruri nu are loc.

Refuzul Academiei de Teatru și Film are loc pe fondul scăderii sprijinului americanilor față de implicarea SUA în războiul din Ucraina.

Însă, nu acesta pare să fie motivul refuzului.

Anul trecut, scrie Vanity Fair, producătorul Galei Oscar, Will Parker, a afirmat că atenția de care se bucură Războiul din Ucraina la Hollywood este datorat faptului că în conflict sunt implicați ALBI.

În schimb, alte războaie din lume, care afectează oameni de culoare, sunt ignorate.

Prin urmare, până când Zelenski nu își descoperă niște strămoși de culoare în arborele său genealogic are interzis la Oscar.