ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Secretarul de stat Antony Blinken a făcut marți, 27 decembrie, o nouă promisiune solemnă că Statele Unite vor ajuta Ucraina să își repare infrastructura energetică distrusă de rachele rusești.

Șeful diplomației americane a spus:

„Vom munci neobosit cu G7 și cu alți parteneri pentru a repara, înlocui și apăra infrastructura energetică a Ucrainei.”

Ușor de promis, complicat de realizat.

CNN dezvăluie că o primă tranșă de echipamente americane, printre care disjunctoare, relee, deconectoare ar fi ajuns deja în Ucraina, în urmă cu o săptămână, ca parte a pachetului de sprijin de multe milioane de dolari promis de administrația Biden pentru structura energetică ucraineană.

Însă, aici, surpriză: unele articole s-au dovedit incompatibile cu rețeaua din Ucraina, deoarece funcționează în grile de frecvență diferite, față de cele din această țară.

CNN mai dezvăluie că atacand infrastructura energetică și nu centralele electrice, Rusia a știut ce face.

Citând un responsabil american, postul de televiziune afirmă că, astfel, apărarea și recuperarea rețelei electrice sunt mai dificile pentru ucraineni, deoarece sunt mai multe puncte unde aceasta poate cădea.

Statele Unite încearcă să localizeze elementele cărora regimul de la Kiev le acordă prioritate, cum ar fi marile generatoare pe gaz.

Generatoarele nu vor fi folosite pentru distribuirea de energie către gospodăriile individuale, ci pentru menținerea în stare de funcționare a utilităților de strictă necesitate, cum ar fi apa și căldura, în cazul în care rețeaua electrică ar cădea din nou.

Mai mult, a explicat oficialul citat, chiar dacă rețeaua electrică va fi reparată, ea nu va putea fi folosită la capacitate maximă, deoarece riscă să sară în aer.

Autoritățile ucrainene vor trebui să recurgă la întreruperi controlate de curent pe diferite tronsoane pentru a se asigura mai întâi că „peticele” din rețea rezistă.