ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Livrările masive de echipamente militare în Ucraina și pregătirea pe care o asigură trupelor ucrainene au pus la pământ forțele armate ale Majestății Sale.

La sfârșitul acestui an, Marea Britanie ar trebui să preia comanda Forței de Reacție Rapidă a NATO de la Germania.

Însă comandanții Alianței Nord-Atlantice au solicitat Berlinului să păstreze comanda încă un an din cauza incapacității Londrei de a aloca personalul necesar de 5.000 de militari, informează Daily Mail citând presa germană.

O sursă din Ministerul Apărării de la Londra a declarat:

„Sunt probleme serioase cu penuria de muniție și de alte echipamente, provocată în parte de surplusul de cheltuieli – dar și de cantitatea de muniții și alte arme pe care le furnizăm Ucrainei.”

Și sursa a adăugat:

„Forțele noastre sunt suprasolicitate și din antrenamentelor pe care le asigurăm trupelor ucrainene.”

Oficiali și ofițeri de rang înalt britanici afirmă că niciodată, de la al II-lea Război Mondial, armata britanică  nu a fost într-o stare mai deplorabilă și cer majorarea bugetului Apărării.

Premierul Sunak este reticent față de o astfel de măsură, dat fiind că are de acoperit o sumedenie de alte „găuri”, ca urmare a crizei economice fără precendent cu care se confruntă țara sa.

Criză legată indirect tot de Ucraina și provocată în bună parte de sancțiunile dictate de Occident împotriva Rusiei.