ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


După ce a fost numit prim-ministru al Slovaciei, Robert Fico a repetat că guvernul său nu va acorda asistență militară regimului de la Kiev.

Noul premier a declarat:

 

„Mai bine negociază zece ani pacea decât să se ucidă între ei zece ani.”

Fico a mai afirmat că Rusia și Statele Unite trebuie să ajungă la un acord privind Ucraina, și că Uniunea Europeană ar trebui să treacă de la statutul de „furnizoare de arme” la cel de „artizan al păcii.”

Din acest punct de vedere, discursul liderului slovac seamănă foarte tare cu cel al Ungariei, care a acuzat UE că „suferă de psihoza războiului”.

În cadrul unei întâlniri cu deputații slovaci, Robert Fico a mai afirmat că războiul din Ucraina „a fost provocat de atacurile fasciștilor ucraineni împotriva populației civile de naționalitate rusă”.

Și a adăugat:

„După un an de ucideri reciproce, Rusia obținut avantaje teritoriale mai importante decât Ucraina. Spuneți-mi ce se va întâmpla peste un an. La urma urmei, vedem că nu există o soluție militară.”

Noul premier a mai precizat că nu va sprijini sancțiunile împotriva Rusiei până nu va analiza ce efecte au acestea asupra populației slovace.

Robert Fico a câștigat alegerile din Slovacia având ca slogan: „Nici un glonț pentru Ucraina!”