ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Stocurile de arme și muniții ale armatei germane (Bundeswehr) sunt suficiente doar pentru câteva zile de război. Pentru a se redresa, Germania ar trebui să investească o sumă uriașă

Financial Times scrie:

„Rezervele sale de muniții sunt atât de puține încât dura doar câteva zile într-un război real. Potrivit oficialilor, pentru a completa necesarul, ar costa 20 de miliarde de euro.”

Ziarul britanic relatează despre intenția guvernului de la Berlin, condus de Olaf Scholz, de a cheltui pentru apărare 2% din PIB.

O cerere pe care Statele Unite au formulat-o încă din vremea lui Donald Trump, dar care a fost primită cu ironii la Berlin.

Acum, declară ministrul german al Apărării, Boris Pistorius, pentru a se atinge această țintă ar fi nevoie de o mărire a bugetului pentru armată cu 10 miliarde de euro.

Este citat și generalul locotenent Alfons Mais, inspector Bundeswehr, cea mai înaltă funcție militară din armata germană, care critică aspru guvernul că nu acoperă găurile lăsate de livrările de arme și muniții către Ucraina.

Mais afirmă:

„Este foarte important să demonstrăm că echipamentele pe care le dăm sunt înlocuite cât mai curând posibil. Situația actuală este pur și simplu inacceptabilă.”