ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


În timp ce oamenii sunt puși să mănânce insecte și carne de plastic pentru a salva planeta, liderii politici fac tot ce pot pentru a o distruge. Din Marea Baltică până la Bîstroe.

Cele patru explozii care au aruncat în aer conductele Nord Stream în luna septembrie anul trecut au ridicat de pe fundul Mării Baltice 250.000 de tone de nisip și alte sedimente contaminate.

Cantitatea este suficientă pentru a distruge mai multe specii din Baltica, inclusiv marsuinii și codul, a căror arie de reproducere se afla în apropierea zonei deflagrației.

Această concluzie este rezultatul unui studiu al oamenilor de știință din Danemarca, Germania și Polonia, scrie The Copenhagen Post.

Unul dintre cercetători, Hans Sanderson, de la Departamentul de Științe ale Mediului de la Universitantea daneză Aarhus, declară:

„Aceasta poate însemna că peștii care au fost expuși unor substanțe ca plumbul sau tributiltinul (TBT) se vor îmbolnăvi. Unii vor muri, alții vor avea dificultăți să se reproducă.”

Se estimează de asemenea că toți marsuinii de pe o rază de 4 kilometri în jurul locului deflagrațiilor au fost probabil uciși de șoc, și că toți marsuinii de pe o rază de 50 de kilometri au auzul distrus.

Exploziile au avut loc în proximitatea unei zone în care fuseseră anterior deversate deșeuri toxice.

Maria Reumert Gjerding, directoarea Danmarks Naturfrednings forening, o asociație pentru conservarea mediului înconjurător, a declarat:

„Este profund îngrijorător pentru Marea Baltică, deoarece acest raport arată că explozia agravează situația unei zone marine care se afla deja într-o stare foarte critică.”

Bo Øksnebjerg, secretarul general al World Wide Fund for Nature, a cerut guvernelor danez și suedez să vină cu un „plan marin” pentru a salva Marea Baltică și a preveni ca alte asemenea dezastre să aibă loc.

„(Explozia) a avut loc cu adevărat în cel mai prost loc posibil. Este o tragedie că s-a întâmplat chiar aici, unde natura este deja în genunchi.”

Și Øksnebjerg a conchis:

„Este încă un cui în coșciugul Mării Baltice.”

Marea Baltică este o victimă a Războiului din Ucraina.

Seymour Hersh, cel mai faimos ziarist de investigații american, a dezvăluit că exploziile de la conductele submarine Nord Stream 1 și 2 au fost un act de sabotaj al administrației Biden.

Scopul sabotajului a fost ca Europa să nu mai fie dependentă de gazele naturale rusești, ci de gazele lichefiate din Statele Unite.

O altă victimă a Războiului din Ucraina este și Delta Dunării.

„Aliatul României”, Ucraina, adâncește în mod criminal canalul Bîstroe pentru a-l face navigabil pentru navele de până la 12.000 de tone.

Acest lucru va avea însă ca efect colmatarea și distrugerea în scurt timp a Rezervației Naturale a Biosferei Delta Dunării, singura deltă din lume inclusă în Patrimoniul Universal Cultural și Natural al UNESCO.