ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Intenționat sau fără să-și dea seama, Associated Press a dat publicității imagini video cu forțele ucrainene în acțiune, în regiunea Donețk, lansând astfel o adevărată bombă mediatică.

În imagini, se vede clar în mai multe rânduri, cum unul dintre comandanți, căruia i se spune „Kurt”, poartă pe brațul stâng emblema organizației teroriste islamice ISIS.

Înregistrarea apare la câteva zile după ce Moscova a acuzat Washingtonul că antrenează teroriști ISIS și Al-Qaeda pentru a-i trimite să lupte în Ucraina.


Imaginile nu par să fie trucate. Puteți vedea filmul complet,fără întreruperi sau măriri de cadre, așa cum a fost realizat de AP și difuzat de cotidianul Ekstra Bladet.

Alexei Arestovici, fostul consilier al președintelui Volodimir Zelenski, demisionat recent, era un admirator declarat al strategiilor ISIS de a răspândi teroarea. Inclusiv prin decapitare.

La scurt timp după invazia rusă, aparatul de propagandă de la Kiev a difuzat un clip „mobilizator” în care o actriță, întruchipând o zeitate păgână, taie capul cu o seceră unui soldat rus.


Imaginile amintesc flagrant de atmosfera din clipurile cu decapitări făcute de ISIS cu scopul de a băga spaima în Occident.

Pe de altă parte, Rusia a angajat și ea mercenari veniți din forțele loiale ale lui Assad, care au luptat împotriva ISIS timp de șase ani, în Siria.

Și care, acum, iată, se întâlnesc cu foștii lor dușmani de moarte pe frontul din Ucraina.