ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Fostul consilier al lui Volodimir Zelenski și fost șef al propagandei regimului de la Kiev și-a publicat programul politic în 14 puncte.

Din exilul în care se aflăAlexei Arestovici și-a postat pe rețelele sociale programul care cuprinde aspecte precum lupta împotriva corupției, reducerea impozitelor,  dezvoltarea economică, educația etc.

Un punct special îl reprezintă politica armatei ucrainene, care urmează să aibă în centrul său factorul uman, cu obiectivul principal de a salva cât mai multe vieți.

Având în vedere mașinile de tocat carne de om, în care Kievul a sacrificat până acum, inutil, zeci de mii de vieți (Bahmutul este cel mai sângeros exemplu, iar Avdiivka pare să fie următorul), unde Zelenski a trecut peste opinia comandanților militari și nu a acceptat nici o retragere tactică, este limpede încercarea lui Arestovici de a-i atrage de partea lui conducerea Armatei.

Însă neîndoios cel mai important punct este cel intitulat „Propunere pentru Occident”, în care Arestovici scrie:

„Suntem gata pentru Opțiunea Kissinger, solicităm intrarea în NATO cu obligația de a nu recuceri teritoriile ocupate în momentul aderării, ci de a ajunge la restituirea lor exclusiv prin mijloace politice.”

Occidentul a afirmat până acum că nu va impune Ucrainei condiții în legătură cu negocierile de pace.

Și că va oferi Kievului ajutor pentru a continua războiul „atâta timp cât va fi necesar”.

Însă, după 20 de luni, Războiul din Ucraina a devenit extrem de incomod pentru Occident. Mai ales acum, când Războiul din Gaza presupune sprijinirea a două fronturi.

Fără a-și încălca cuvântul și a impune Ucrainei negocieri de pace, Occidentul (Statele Unite în special) poate în schimb impune la Kiev un nou președinte, care să decidă singur că este nevoie de o încetare a focului. Chiar cu pierderea teritoriilor cucerite de ruși după 24 februarie 2022.

Este exact ceea ce propune Arestovici, ca un iepuraș scos de magician din joben la momentul oportun.