ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Comisia Europeană va apăra interesele Poloniei, Ungariei și Slovaciei la Organizația Mondială a Comerțului împotriva regimului de la Kiev

Gestul Ucrainei de a da în judecată cele trei țări la Organizația Mondială a Comerțului se întoarce împotriva sa ca un bumerang, complicând demersurile de aderare la UE.

În ciuda relațiilor proaste dintre Bruxelles și Varșovia, Budapesta și Bratislava, Comisia Europeană va  pleda cauza acestora în conflictul cerealelor de la Organizația Mondială a Comerțului, unde au fost date în judecată de Kiev.

Astfel, Ucraina, care face eforturi diplomatice mari pentru a adera la UE, se trezește într-un conflict direct cu Alianța în care dorește să fie primită.

Potrivit agenției poloneze de presă PAP, care citează o sursă de la Bruxelles, „marți s-a hotărât că țările UE în conflict la OMC vor fi reprezentate de Comisia Europeană. Delegația UE (la OMC) va cuprinde experți din Polonia, Ungaria și Slovacia”.

Pe de altă parte, diplomați anonimi, citați de PAP, au afirmat că deschiderea procedurii juridice la OMC „închide alte canale de dialog pentru Ucraina” în diferendul privind embargoul cerealelor din această țară.

Ceea ce înseamnă că, dacă Ucraina dorește să aplaneze conflictul grânelor pentru a nu-și periclita șansele de aderare la UE, singura soluție este retragerea plângerii împotriva celor trei țări.

Să-și calce adică pe orgoliu pentru a-și proteja interesul. Rămâne de văzut care din ele este mai mare.