ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Suveranul Pontif a lansat mulțimii adunate la Vatican, cu ocazia săptămânalei sale Audienței Generale, un apel la un Crăciun mai umil în beneficiul poporului ucrainean.

Papa Francisc a spus:

„Este atât de multă suferință în Ucraina, atât de multă... Aș vrea să atrag atenția în privința Crăciunului care vine, inclusiv a petrecerilor. ”

Și a adăugat:

„Este bine să sărbătorim Crăciunul, să avem petreceri... dar haideți să reducem puțin nivelul cheltuielilor de Crăciun.”

Suveranul Pontif a sugerat apoi ca economiile făcute prin reducerea cheltuielilor de Crăciun să fie trimise oamenilor care suferă în Ucraina.

„Haideți să avem un Crăciun mai umil, cu daruri mai smerite”, a propus el. „Ceea ce economisim trimitem poporului ucrainean care este în nevoi, care suferă atât de mult.”

„Le e foame, le e frig și mulți mor pentru că nu există medici sau infirmiere în apropiere.”

Și Papa a concluzionat:

„Să nu uităm: un Crăciun, da; în pace cu Dumnezeu, da, dar cu ucrainenii în inima noastră. Și haideți să facem acest gest concret pentru ei.”

În mod ciudat, deplângând poporul ucrainean, care se află într-adevăr în mare nevoie, în întuneric, frig și sărăcie, Suveranul Pontif nu a avut nici un cuvânt de spus despre cea mai mare durere a milioane de ucraineni în aceste zile: un Crăciun cu bisericile zăvorâte și prigonite din ordinul lui Zelenski.

Printre cei care nu mai au unde să se închine de Crăciun, nu au au la cine să se spovedească și să se împărtășească, pentru că le-au fost arestați preoții și episcopii, se află și o jumătate de milion de români din Bucovina de Nord, Bugeac, Herța, ținutul Odesei.

Dar despre ei, Papa tace. La fel și Patriarhul Constantinopolului. Tace și Patriarhul României.

Or fi buni niște bănuți, în măsura în care ei ajung la ucrainenii de rând aflați în nevoie și nu sfârșesc în gaura fără fund a regimului Zelenski.

Dar mai bun, infinit mai bun, este un Crăciun în casa și la masa lui Dumnezeu.