ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Camera Reprezentanților a aprobat un proiect de lege pentru alocarea unui ajutor de 14,3 miliarde de dolari pentru Israel. Ucraina a fost omisă.

Proiectul de lege, promovat de Republicani sub bagheta noului președinte al Camerei Reprezentanților, Mike Johnson, sfidează dorința lui Joe Biden de a aproba la pachet ajutoarele pentru Israel și Ucraina.

Tocmai pentru a evita ca Războiul din Ucraina să fie eclipsat de cel din Israel, Casa Albă dorea un pachet total de 105 miliarde de dolari.

Ea a afirmat de asemenea că va respinge cu veto un proiect al Camerei care se referă doar la Israel și lasă deoparte Ucraina.

Senatorul Democrat Chuck Schumer, liderul majorității din Camera superioară, a declarat că Senatul nu va lua în considerare proiectul aprobat de Camera Reprezentanților și că va veni cu un proiect nou, în care să fie cuprinse la comun ajutoarele pentru Israel și pentru Ucraina.

Lupta dintre cele două Camere redeschide posibilitatea ca, pe 14 noiembrie, să nu fie aprobat bugetul pe anul viitor, ceea ce ar duce la închiderea guvernului federal.

Și, evident, ar complica o eventuală finanțare a Ucrainei.

În urmă cu mai bine de o lună, când fostul președinte al Camerei, Kevin McCarthy, a avansat un proiect de buget pentru anul viitor fără ajutor pentru Ucraina, am avertizat că acesta este doar începutul unor vremuri tot mai sumbre pentru regimul Zelenski.

Avertismentul s-a confirmat cu vârf și îndesat. La Washington, Steaua lui Zelenski seamănă tot mai mult cu o stea căzătoare.

Între timp, colac peste pupăză, a mai apărut și Războiul din Gaza, care îi face concurență celui din Ucraina.

Și un concurent la președinția Ucrainei, care, la o adică, nu va avea nici un scrupul să-și înjunghie fostul Șef.