ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Începând cu 1 martie, refugiații ucraineni care locuiesc în Polonia pentru o durată mai mare de 120 de zile și sunt cazați în spații colective vor trebui să își suporte jumătate din cheltuielile de cazare.

Plafonul a fost fixat la 40 de zloți pe zi (8,50 euro).

Sunt exceptate de la această măsură persoanele vulnerabile: copiii, pensionarii, femeile însărcinate, familiile monoparentale, părinții cu copii mai mici de 12 ani și persoanele cu situație financiară precară.

Începând cu luna mai, refugiații ucraineni care stau mai mult de 180 de zile în Polonia vor fi puși să își suporte 75% din cheltuielile de cazare, plafonul fiind stabilit la 60 de zloți pe zi (12,73 euro).

De la începutul războiului, pe 24 februarie 2022, Polonia a primit aproximativ 500.000 de refugiați ucraineni.

În prezent, în Polonia, mai locuiesc doar 80.000 de refugiați, dar guvernul de la Varșovia susține că nu are fonduri suficiente pentru a le asigura în totalitate întreținerea.

Polonia este până în acest moment cel mai fervent aliat al Ucrainei în războiul împotriva Rusiei.

Se pare însă că și ea a început să dea semne de oboseală.