ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ziaristul laureat cu premiul Pulitzer, Seymour Hersh, a repetat în fața Clubului Național de Presă din Washington că Joe Biden este cel care a ordonat aruncarea în aer a Nord Stream.

Biden crede că acest act de sabotaj îi oferă mai multe șanse la alegerile prezidențiale din 2024, deoarece îl poziționează ca un Președinte al Războiului, a declarat Hersh, cel mai faimos ziarist american de investigații.

Luna trecută, el a publicat o fulminantă anchetă jurnalistică în care arăta că aruncarea în aer a gazoductelor submarine Nord Stream, care legau Rusia de Germania și Europa de Vest, a fost o operațiune sub acoperire a CIA.

Potrivit dezvăluirilor lui Hersh, explozibilii au fost plasați pe conducte încă din iunie 2022, cu ocazia exercițiilor NATO numite BALTOPS 22.

Detonarea conductelor a avut loc trei luni mai târziu printr-un semnal trimis de o baliză-sonar.

Una dintre surse i-a spus lui Hersh că grupul care a lucrat la planul de sabotaj era conștient că acesta reprezintă un „act de război”, iar câteva persoane din CIA și de la Departamentul de Stat l-au avertizat pe Biden în legătură cu acest lucru:

„Nu faceți asta. Este stupid și va fi un coșmar politic dacă se află.”

Presa corporatistă a ignorat dezvăluirea bombă a lui Seymour Hersh.

În schimb, săptămâna trecută, New York Times a prezentat un scenariu elucubrant, în care susținea că sabotajul este opera unui „grup pro-ucrainean”, format din doar șase persoane, ucraineni și ruși anti-Putin, care au operat de la bordul unui iaht.

Lucru în flagrantă contradicție cu declarațiile experților,  conform cărora detonarea Nord Stream a fost o operațiune extrem de complexă, necesitând resursele unui stat.

Spre deosebire de dezvăluirea lui Hersh, povestea din New York Times, care avea grijă să îl exonereze și pe Zelenski, nu doar pe Biden, a fost preluată cu entuziasm de toată presa americană.

Referindu-se la implicarea lui Biden în actul de sabotaj, Hersh a declarat în fața Clubului Național de Presă:

„El a făcut-o, el a făcut-o. Vă spun că el a făcut-o. Acesta este stilul lui Biden: să aștepte și să nu zică niciodată da.”

Ziaristul a mai spus că, prin gestul său, Biden a dorit o escaladare a conflictului din Ucraina, pentru a se poziționa ca un „președinte al războiului”, considerând că această ipostază îi dă șanse mai mari în alegerile din 2024:

„Cred că Biden a văzut înfrângerea Rusiei ca pe un bilet. Jack Kennedy este exemplul clasic – președinții au numai de câștigat în plan politic de pe urma războaielor.”

Puteți vedea mai jos înregistrarea integrală a conferinței lui Seymour Hersh în fața Clubului Național de Presă de la Washington, din 14 martie 2023.


Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews