ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Publicația care azi se înscrie în regimul de propagandă agresivă ucrainistă, Radio Europa Liberă, ar putea fi acuzată de proto-putinism și filo-rusism acut prin articolul denigrator la adresa Eroului Planetar, Regional și Local, al Carpaților Păduroși, Insulei Șerpilor și Circului de Stat din Kiev, recte Volodîmîr Zelenski.

Oferim ca ”monstre” doar câteva extrase dintr-un articol scris de cunoscutul jurnalist Dan Alexe, el însuși un soi de Răcnetul Carpaților.

Mostrele provin dintr-un material devastator la adresa rusofonului Volodîmîr Zelenski - „omul Moscovei”. Publicat de site-ul Radio Europa Liberă pe 31 martie 2019 și preluat imediat de publicația la fel de ucrainistă azi PODUL, sub titlul zdrobitor „OMUL LUI PUTIN câștigă Turul I al prezidențialelor din Ucraina. RUSIA forțează destabilizarea Europei de Est” (articol acum șters de publicația în cauză așa cum probabil se va întâmpla și cu cel de la REL).

 Ce mai, adevărul gol-goluț! Iată-l din gura proto-putiniștilor:

„Influențate de Rusia, alegerile prezidențiale din Ucraina sunt în realitate o înfruntare între oligarhi.

Lucrul de care mulți se temeau s-a întâmplat: o primă evaluare la nivel național arată că actorul rusofon (și favorit al Moscovei) Volodimir Zelenski pare să fi obținut puțin peste 30% din voturi, în prima rundă a alegerilor prezidențiale din Ucraina, distanțându-se de președintele Petro Poroșenko cu 18% și Iulia Timoșenko cu 14%. (...)

Scorul lui Zelenski este neașteptat de ridicat. Personaj controversat, el a fost susținut (creat, chiar, se poate spune) de un oligarh care este un dușman personal al lui Poroșenko și care are strânse legături cu Rusia.

Dacă un pro-rus ascuns cum este Zelenski (care este rusofon și care nu a menționat Crimeea sau ocupația Donbasului de Rusia în timpul campaniei sale) preia controlul Ucrainei, asta ar putea destabiliza întreaga regiune.

Zelesnki e suspectat că ar avea o alianță cu Igor Kolomoiski, un om de afaceri aflat în rivalitate cu Poroșenko și care deține postul de televiziune unde Zelenski își prezintă show-urile și filmele. Zelenski a câștigat prima rundă în ciuda faptului că jurnaliștii ucraineni au descoperit că el posedă o vilă de 15 camere în Italia, pe care nu a pus-o în declarația publică a averii sale (NN: Aceeași publicație mai arată că Zelenski l-a depășite pe Iohannis la numărul de case: „În declarația sa de avere actorul a declarat patru apartamente în Kiev, o casă la țară, apartemente la Ialta, în Crimeea anexată de Rusia în 2014, și în Marea Britanie.”)

Zelenski, în vârstă de 41 de ani, a plătit unei companii italiene 3,8 milioane de euro în anul 2017 pentru acea vilă de lux, de 600 de metri pe plaja din Forte dei Marmi.

Orașul de pe litoralul toscan a fost numit "colonia Moscovei" din Italia de către unele mass-media rusești pentru că e o destinație favorită a unor oligarhi ruși precum Oleg Deripaska și Roman Abramovici.

În tulburea lume a oligarhilor din Ucraina, Igor Kolomoiski, omul care îl sprijină pe Zelenski, ocupă un loc aparte. Dușman personal al președintelui Petro Poroșenko, el e considerat a se afla în spatele ascensiunii vertiginoase a lui Zelenski.

Zelenski joacă rolul unui președinte ucrainean fictiv într-un serial popular, iar canalul de televiziune 1+1 al lui Kolomoiski îi oferă lui Zelenski un timp considerabil de antenă...” ETC, ETC, ETC...

Tot Europa Liberă Pro-Putinistă publică și următoarea ilustrație video insultătoare la adresa viitorul erou: