ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele Belarus, Alexander Lukașenko, a reușit să medieze o aplanare a conflictului, iar liderul Wagner a declarat că își întoarce trupele din drum pentru a evita o „baie de sânge”.

Biroul președintelui bielorus, Alexandr Lukașenko, a anunțat cu câteva minute în urmă că șeful Wagner, Evgheni Prigojin, a acceptat o propunere de a „opri mișcarea persoanelor înarmate ale companiei Wagner pe teritoriul Rusiei și de a face pașii următori pentru dez-escaladarea tensiunilor”.

Declarația liderului de la Minsk mai arată că Lukașenko a fost informat de către Putin de situația gravă, în această dimineață, iar Putin a acceptat oferta de mediere a lui Lukașenko.

„Negocierile au continuat în timpul zilei. Ca urmare, au ajuns la un acord privind inadmisibilitatea de a declanșa un masacru sângeros pe teritoriul Rusiei.”

La puțin timp după comunicatul lui Lukașenko, Prigojin a confirmat că și-a oprit coloanele din marșul asupra Moscovei pentru a evita o baie de sânge.

Au aoărut și primele înregistrări video cu trupele Wagner care se retrag