ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Atacul care a făcut numeroase victime la un spital de copii din Kiev ar fi fost lansat dintr-o instalație furnizată de Norvegia, acuză ambasadorul rus la ONU, conform ȘtiripeSurse. Nu este clar câte victime a făcut această rachetă, dar ucrainenii au raportat pentru ziua respectivă circa 40 de decese pe cuprinsul țării, între care și 4 copii.

Racheta occidentală a sistemului de rachete antiaeriene NASAMS, care a lovit o clădire de pe teritoriul spitalului de copii „Ohmatdet” din Kiev, se pare că a fost lansată dintr-o instalație furnizată autorităților de la Kiev de către Norvegia, iar acum Rusia așteaptă o reacție din partea autorităților norvegiene în această chestiune, a declarat reprezentantul permanent al Federației Ruse la ONU, Vasili Nebenzia, potrivit ȘtiripeSurse.

„Așteptăm o reacție și din partea autorităților norvegiene, care, din câte se pare, au furnizat clicii lui Zelenski această instalație NASAMS” - a spus Nebenzia la o reuniune a Consiliului de Securitate al ONU privind Ucraina, convocată la cererea țărilor occidentale.

„Au aprobat cumva acestea ca instalația să fie folosită pentru atacuri asupra unui spital de copii și, de asemenea, să fie amplasată în zone rezidențiale, cu încălcarea DIU (Dreptul Internațional Umanitar - nota TASS)?” - a întrebat Nebenzia.

Anterior, purtătorul de cuvânt al Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, a subliniat că lovirea cu rachetă NASAMS occidentală a unei structuri a spitalului "Ohmadet" este un fapt confirmat. Potrivit acesteia, încercările autorităților ucrainene de a folosi această tragedie în scopuri propagandistice confirmă „natura lor inumană"

La rândul său, secretarul de presă al președintelui rus, Dmitri Peskov, a subliniat că incidentul cu racheta a fost planificat pentru a fi folosit ca fundal, care ar putea însoți participarea președintelui Ucrainei, Volodimir Zelenski, la summitul NATO.

Autoritățile ucrainene au acuzat Rusia de atacarea unor obiective civile din Kiev, în special spitalul „Ohmatdet”, mai amintește sursa citată. VIDEO: