ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Isteria războinică răspândită în țara noastră și în toată Europa, conform căreia trebuie să ne înarmăm până în dinți deoarece suntem în pericol să fim atacați de Rusia, s-a spulberat.

Într-un interviu acordat publicației poloneze Interia Wyardzenia, purtătorul de cuvânt al Consiliului Național de Securitate de la Casa Albă, John Kirby, a declarat că NU există nici o „amenințare imediată” a unui război al Federației Ruse împotriva NATO.

Kirby a afirmat:

„Acum, desigur, Rusia este concentrată, dacă nu chiar prizonieră, în Ucraina. Nu vedem să existe o amenințare directă la adresa NATO, a flancului estic, nu o vedem în acest moment.”

În același ton, Financial Times a publicat vineri un articol în care afirmă că oficialii americani nu cred că Rusia pregătește un atac împotriva NATO în Europa.

Pe de altă parte, s-a fâsâit și bomba lansată de șeful Comisiei pentru Informații din Congres privind „amenințarea nucleară spațială” a Rusiei.

Purtătorul de cuvânt al Consiliului de Securitate aconfirmat ceea ce se știa de mai multă vreme, anume că Rusia are o armă nouă anti-satelit, dar că aceasta nu poate provoca în mod direct „distrugeri fizice”pe Pământ, nici nu îi afectează direct pe oameni.

Mai mult, a explicat Kirby, arma rușilor nu este operațională, fiind în faza de „cercetare”.

Într-o conferință de presă la Casa Albă, care a avut loc joi, el a spus:

„Mai întâi, nu este vorba despre o capacitate activă care a fost desfășurată și, deși CERCETAREA acestei capacități de către Rusia este îngrijorătoare, nu există nici o amenințare imediată pentru securitatea nimănui.”

Se dovedește astfel că mesajul alarmist despre „amenințarea spațială a Rusiei” a fost doar o șmecherie mediatică, menită să îngrozează opinia publică americană, pentru a pune presiune pe Congres să voteze finanțarea de zeci de miliarde pentru Ucraina.