ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Atât Rusia, cât și Ucraina ar fi fost de acord să îi primească pe emisarii speciali ai Suveranului Pontif pentru a discuta condițiile unei încetări a focului.

Această informație spectaculoasă este furnizată de portalul de la Vatican, Il Sismografo, fără a preciza sursele.

Articolul afirmă că arhiepiscopul Claudio Cugerotti, prefect al Dicasteriei pentru Bisericile Răsăritene, ar putea merge la Moscova, ca trimis special al Papei Francisc, în vreme ce cardinalul Matteo Maria Zuppi, șeful Conferinței Episcopilor Italieni, ar urma să meargă la Kiev.

Potrivit publicației citate, Ucraina și Rusia ar fi acceptat propunerea unor discuții exploratorii, „însă pregătirea este extrem de dificilă și până în prezent progresele au fost extrem de modeste”.

Cu ocazia recentei sale întâlniri cu Suveranul Pontif, din 13 mai, Volodimir Zelenski i-a transmis acestuia oficial că țara sa nu are nevoie de un mediator.

Acest lucru nu înseamnă că, neoficial, liderul ucrainean nu a acceptat oferta Vaticanului.