ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un paragraf în care se prevedea retragerea trupelor ruse de pe teritoriul Ucrainei a fost exclus din proiectul de declarație comună a summit-ului din Elveția.

Această informație explozivă este furnizată de televiziunea japoneză NHK World.

Mai mult, afirmă sursa citată, în declarația finală urmează să fie păstrate doar 3 din cele 10 puncte care se găsesc în formula de pace avansată de Kiev.

Acestea sunt:

1. Securitatea centralelor nucleare de pe teritoriul ucrainean;

2. Securitatea alimentară;

3. Eliberarea tuturor prizonierilor și repatrierea copiilor deportați în Rusia.

Potrivit surselor diplomatice citate de televiziunea niponă, cererea de retragere a trupelor ruse și celelalte solicitări ale părții ucrainene au fost excluse din proiectul de declarație comună la cererea unor țări din Asia și Orientul Mijlociu.

Ca și cum toate acestea nu erau suficiente pentru răbdarea lui Zelenski, ciorna documentului subliniază importanța participării Rusiei la negocierile de pace.

După ce mai mulți lideri mondiali importanți – în frunte cu Joe Biden – au anunțat că vor lipsi de la summitul care va avea loc pe 15 și 16 iunie în Elveția, se înmulțesc semnele că acesta nu se va desfășura așa cum și-ar dori Ucraina.