ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Pe 16 noiembrie, când toată lumea se lămurise că racheta căzută în Polonia și care ucisese doi civili era ucraineană, premierii britanic și canadian, l-au sunat pe Volodimir Zelenski pentru a-i plânge de milă. Lui, nu victimelor!

A doua zi după ce Kievul și Zelenski personal au fost pe punctul de a declanșa Al Treilea Război Mondialafirmând (și insistând) că racheta căzută în Polonia aparținea Rusiei, premierul britanic Rishi Sunak a postat pe Twitter o înregistrare video halucinantă.

Filmarea (editată), îi înfățișează pe Sunak și pe omologul său canadian, Trudeau, stând la o masă, în Indonezia (la summit-ul G20) și sunându-l (cu difuzorul activat, pentru a se putea înregistra) pe Zelenski.

Nu pentru a-i bate obrazul de mizeria pe care o făcuse (de a nu recunoaște), nu pentru a-i cere de acum încolo mai multă moderație, nu (Doamne ferește!) să accepte negocieri de pace înainte ca o conflagrație mondială chiar să izbucnească.

Ci pentru a se gudura pe lângă el. A-l compătimi (!) pentru ce pățise cu o zi înainte.

Tonul lingușelii a fost dat de Trudeau:

„Aici Rishi și Justin, doream să ne auzi vorbindu-ți ca prieteni.”

Sunak a preluat ștafeta (și periuța):

„Știm cât de grea a fost ziua de ieri, a fost oribil pentru tine și țara ta. Am vorbit despre acest lucru în ședință (probabil, a G20) și în presă, dimineața aceasta.”

Sunak nu a uitat să condamne „barbaria rușilor”.

Evident că nici unul dintre cei doi sensibili lideri occidentali (la fel ca idolul lor Zelenski) nu a plâns de mila victimelor poloneze, ucise de eroarea (sau nu a fost eroare?) a ucrainenilor.

Video: