ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un grup de angajați de la o firmă de securitate ocupă prin violență Biserica Sfinții Petru și Pavel din Lencăuți, în timp ce credincioșii din parohie sunt brutalizați.

Eparhia Cernăuți a Bisericii Ortodoxe Ucrainene a dat publicității o înregistrare VIDEO cu imagini de la confiscarea lăcașului de cult.

Un grup de bătăuși de la o firmă de securitate, numită „Tigrul”, îi atacă pe credincioși, recurgând la brutalități îngrozitoare, apoi face un baraj la intrarea în biserică, pentru ca preoții de la Biserica Ortodoxă a Ucrainei (agreată de regimul Zelenski) să poată intra în șir indian în lăcașul de cult.

Amintim că în Parlamentul de la Kiev se află în dezbatere un proiect de lege prin care urmează să fie scoasă în afara legii Biserica Ortodoxă Ucraineană.

Președintele Zelenski a cerut parlamentarilor să urgenteze procesul de adoptare a legii.

BOU a aparținut de Patriarhia Moscovei până în mai 2022, când și-a anunțat independența în semn de protest față de invazia Rusiei în Ucraina.

Cu toate acestea, regimul Zelenski acuză BOU că este o oficină a Rusiei și a lansat o amplă operațiune de confiscare a bisericilor acesteia și de prigonire a clerului și credincioșilor.

Nu cu puțin timp în urmă, mitropolitul Longhin din Bănceni, de asemenea din regiunea Cernăuți, a fost brutalizat de niște agresori necunoscuți.

Iată și alte scene de la Lencăuți, după intervenția poliției și armatei, care au „apărat” de credincioși biserica.