ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Comandantul poliției poloneze, Jaroslaw Szymczyk (foto), a fost rănit și internat în spital după ce a primit de la șeful unei agenții din Ucraina un „cadou” care a explodat.

Incidentul are loc în contextul mai multor colete și scrisori capcană primite în Europa, pentru care regimul de la Kiev a acuzat Moscova.

Joi, Ministerul de Interne de la Varșovia a confirmat într-un comunicat de presă:

„Ieri, la 7.50 a.m., o explozie a avut loc într-o cameră de lângă biroul Comandantului Poliției.”

Și a continuat:

 „În timpul vizitei de lucru a șefului poliției în Ucraina, în 11-12 decembrie anul acesta, unde s-a întâlnit cu șefi ai poliției ucrainene și ai Serviciului pentru Situații de Urgență, el a primit unele cadouri, dintre care unul a explodat.”

Comunicatul Ministerului de Interne polonez adaugă:

„În urma exploziei, comandantul a suferit răni minore și a fost internat în spital de ieri pentru supraveghere.”

Inițial, anchetatorii polonezi nu au precizat despre ce fel de cadou a fost vorba.

Însă presa din Polonia a dezvăluit că era un lansator de grenade, iar explozia ar fi fost provocată de o manipulare greșită a muniției.

Ziarul polonez Wyborcza a scris:

„Potrivit informațiilor neoficiale cauza exploziei a fost declanșarea unui lansator de rachete, care era păstrat în «sala de securitate». Nu există o certitudine în privința cauzei accidentului, dar potrivit informațiilor de la una dintre persoanele care aveau acces la acel loc, polițiștii care se aflau în sală se jucau cu lansatorul de rachete.”

Deși, în mod straniu, Parchetul de la Varșovia a declarat că nu va deschide nici o anchetă, comunicatul Ministerului de Interne polonez precizează:

„Partea poloneză a cerut părții ucrainene să ofere o explicație.”

Amintim că, nu cu mult timp în urmă, Polonia a primit din partea Ucrainei un alt „cadou” exploziv: o rachetă antiaeriană care a ucis doi civili polonezi.

Și totuși: cât de dement trebuie să fii ca să faci cadou un lansator de rachete? Și cât de dement să fii să îl primești?