ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Generalul Kirill Budanov, comandantul serviciului de informații al armatei din Ucraina (HUR), a confirmat implicarea organizației sale în atacuri teroriste.

În cadrul unui interviu realizat cu bloggerul Serghei Ivanov și transmis marți seara, Budanov a fost întrebat dacă ziariști ruși importanți, precum realizatorul TV Vladimir Soloviov, redactoarea șefă a Russia Today, Margarita Simonian, sau filosoful Alexander Dughin se află pe lista țintelor HUR, pentru a fi lichidați, așa cum s-a întâmplat cu Daria Dughina.

Budanov a răspuns textual:

„Ascultați, avem deja mulți, inclusiv personalități publice și din media.”

Întrebat dacă HUR este implicat în tentativa de asasinat asupra scriitorului rus Zahar Prilep din urmă cu câteva zile, Budanov a replicat:

„Dacă mă întrebați în legătură cu anumite persoane, atunci trebuie să dau răspunsul obișnuit al tuturor serviciilor de informații din lume: nu putem nici confirma, nici nega această informație.”

Pe 6 mai, în orașul Nijni Novgorod din Rusia, Prilep a fost rănit într-un atac terorist, după ce mașina sa a sărit în aer. Șoferul a fost ucis.

Purtătoarea de cuvânt a Ministerului Afacerilor Externe de la Moscova, Maria Zaharova, a reacționat pe contul său de Telegram:

„Teroriști. Cei care oferă scuze regimului de la Kiev și îl sprijină sunt complici ai teroriștilor. Va continua ONU să nu observe nici de data aceasta?”

La rândul său, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat că afirmațiile lui Budanov sunt „fără precedent în esența lor” și că este „straniu” că nu s-a înregistrat nici o condamnare „din capitalele europene sau de la Washington”.

Nu este prima declarație șocantă a șefului HUR. Cu câteva zile înainte de atentatul asupra lui Prilep, generalul Budanov afirma:

„Am ucis ruși și vom continua să ucidem ruși peste tot pe fața pământului până la victoria totală a Ucrainei.” 

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews