ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


După ce a făcut ceea ce va fi considerată probabil dezvăluirea acestui secol, ziaristul de investigații american a acceptat să comenteze consecințele agresiunii SUA la adresa unul stat aliat NATO.

Aruncarea în aer a conductelor Nord Stream a fost o dovadă de „prostie inimaginabilă” din partea Statelor Unite, a afirmat Seymour Hersh într-un interviu pentru podcastul War Nerd.

Hersh, indiscutabil cel mai faimos ziarist de investigații în viață, a fost cel care a dezvăluit pas cu pas cum administrația Biden a pregătit și apoi a pus în aplicare sabotarea conductelor Nord Stream.

Joe Biden a fost cel care a dat personal ordinul de detonare a conductelor care aparțin Germaniei.

O stupiditate din partea lui, explică Hersh, nu doar pentru că reprezintă un act de agresiune al SUA la adresa unui stat aliat NATO, ci și pentru că aruncă Europa în brațele Chinei.

Ziaristul american a explicat:

„Acum, Europa va fi și mai dependentă de sursele de energii refolosibile, iar China a făcut mari progrese în această direcție. Cancelarul german Olaf Scholz a mers deja acolo (în China), iar președintele francez Emmanuel Macron se duce și el.”

Și Hersh a adăugat:

„Asta se numește să-ți tragi singur un glonț în picior... Este o prostie inimaginabilă, este de necrezut, este o crimă. Acesta este un nivel uluitor de prostie al Casei Albe și al președintelui.”

Ziaristul de investigații a presupus că, probabil, Joe Biden și cei din echipa lui au decis ghidați nu de interese economice, ci politice.

Adică a dorit să zădărnicească un eventual refuz al Germaniei de a sprijini Ucraina pentru a primi gaze ieftine din Rusia.

„Biden dorește război. Nu mă întrebați de ce președinții doresc conflicte, probabil că e benefic pentru popularitatea lor. Vrea să arate că Rusia va slăbi, crede că asta e bine pentru Statele Unite din punct de vedere politic.”

CIA a fost principalul actor care s-a implicat în acțiunea de sabotare a Nord Stream.

Seymour Hersh crede că prin acest gest inimaginabil directorul CIA, William Burns, a dorit să-și bătătorească drumul spre funcția de secretar de stat, la care visează de mai multă vreme.

„Știu că dorește să devină secretar de stat. Probabil că, în viitoarea administrație, acest lucru se va întâmpla. Asta (sabotajul Nord Stream) îi poate deschide ușa.”